Hyundai H100: toerenteller

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

kan iemand mij vertellen waar het onderdeel zit wat het signaal naar de toerenteller stuurt. er was n.l een draad gloeiend heet geweest en doorgebrand welke uit een soort plug komt die in het motorblok zit aan de kant van de brandstofpomp maar dan iets hoger en meer naar de voorkant. alles werkt normaal allen de toerenteller niet meer.
vr. groet,
p.groot

p. groot8328

Geplaatst door p. groot8328 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

De sensor voor de toerenteller zit in de brandstofpomp.
Die sensor erboven (in de cilinderkop, aan de waterdarm) met 2 draden aan is voor de temperatuurmeter en voor de tijdssturing van de voorgloeieenheid, die dikke draad op die lat is de voorgloeiing.
Wat die toerenteller betreft, kijk even naar de stekker achter de brandstofpomp, deze verbindt de motorelectriciteit met de rest, of daar geen slecht contact op zit.

p. groot8328 (0), 17 jaar geleden

wim, hartelijk dank voor je uitleg maar als je die sensor bedoeld waar een stekertje opzit weet ik welke dat is maar een stukje lager aan de zijkant van het motorblok zit die andere soort plug waar 2 vaste draden uitkomen en daarvan is er 1 zo heet geweest dat deze is doorgebrand deze doet nu dus niets meer maar de temperatuurmeter werkt nog wel alleen de toerenteller werkt niet.het is mij dus niet helemaal duidelijk wat nu wat is. misschien heb je nog een advies voor mij.
bijvoorbaat dank.
paul groot

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Herstel die draad dan, deze loopt naar die impulsgever die in de dieselpomp zit.

p. groot8328 (0), 17 jaar geleden

dank voor je informatie. heb de draad vervangen en alles werkt weer . was een beetje bang om hem weer aan te sluiten omdat ik de oorzaak niet weet van het warm worden maar het is nu opgelost
dank voor je hulp p.groot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H100 of stel zelf een nieuwe vraag.