Hyundai I 40 : Trillen bij remmen

Onze hyundai i40 blijft problemen houden met trillen wanneer er (stevig) geremd wordt. Bv bij een afslag snelweg nemen. Er zijn nu drie keer nieuwe remschijven op gekomen. De laatste keer zei de monteur betere kwaliteit, sommige auto's zouden daar gevoelig voor kunnen zijn. Tevens is de remklauw achter vervangen, we hadden nog de hoop dat het hiervan kwam. Maar nu begint de ellende langzaam opnieuw. We hebben bewust ook deze keer voorzichtig met de remmen gereden de eerste 300 km.
Destijds heb ik een ongelukje gehad bij gladde wegen. Met ongeveer 70 km per uur een stoeprand links geraakt. Beide banden links lek. Kan dit een oorzaak geven voor het trillen? Dat daar iets is geraakt ofzo? We worden er inmiddels moedeloos van!

Tazziejj

Geplaatst door Tazziejj , lid sinds 6 maanden geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 6 maanden geleden

Ik zou de gehele wielophanging (laten) controleren; wellicht is er iets waar ruimte op zit sinds die aanrijding.

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Wielnaaf krom is ook een optie , laten controleren met een meetklokje op slingering , wielen zijn niet krom ? Als de pasvlakken niet recht zijn gaat het nieuwe spul zich daarna zetten en weer slingeren , krom trekken.

Tazziejj, 6 maanden geleden

Klinkt bij beide alsof dat flink in de papieren kan lopen. Hij is destijds afgevoerd en de betreffende garage zei dat het alleen twee lekke banden waren. Maar sindsdien is de ellende begonnen.

ferdinand, 6 maanden geleden

Als het sindsdien is begonnen is het wel duidelijk.Ik zou doe wat beide profs er over zeggen.
ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai I 40 of stel zelf een nieuwe vraag.