Hyundai I40 2012: Water lekkage bodem nat

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4FD, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 85

Wij hebben een hyundai i40 met panoramdak. Sinds enkele maanden ineens een zeiknatte bodem van de auto. Links achterin voor de bank zeiknat en onder de bestuurderstoel eveneens. Garage dacht dat dak de boosdoener was. Alles doorgespoten maar helaas het probleem niet opgelost. Na heftige regenval is de vloer na enige tijd weer nat. In de auto is niets te zien qua natte. Het loopt waarschijnlijk achter de bekleding langs de bodem van de auto in. Maar de grote vraag; waar?!
Extra informatie (waarschijnlijk niet relevant maar ik heb er geen verstand van)
De radiateur is net vervangen, de koelvloeistof was steeds leeg. Dat probleem verholpen en ook daarmee hadden we even de hoop dat het oogelost zou zijn. Helaas niets. Ik lees iets over parafan, maar kan dit het zijn? Wie heeft voor ons een idee wat dit probleem kan zijn?

Tazziejj

Geplaatst door Tazziejj , lid sinds 6 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Paravan kan zeker , dat is de ruimte voor de voorruit , deze heeft afvoerpunten die verstopt kunnen raken , en dan loopt het regenwater via de kachel bv de auto in .
Verder is de afdichting achter de deurbekleding verdacht, is deze soms resent los geweest.

    Bedankt voor de reactie! Kun je dat checken of dat goed wegloopt en kun je de parafan afvoerpunten eventueel schoonmaken? Zo ja, hoe? Volgens de monteur heeft hij het blad ervoor weggehaald, maar het kan ook dieper zitten? De afdichting van de bekleding is niet los geweest. - Tazziejj, 6 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Dan de paravan open maken en de rubberen afvoertules open maken , zit vaak vol modder .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai I 40 of stel zelf een nieuwe vraag.