Hyundai Santa Fe: trillingen

Bouwjaar: 2004

Sinds een maand eigenaar van een 2.0. 99kw SF, echter vind dat de motor erg kantelt en iets teveel trillingen genereert (voelbaar in stuur en middenconsole). Algemeen probleem of niet ? De orginele OE-banden zijn al vervangen, maakten alles nog erger, probleem nu minder voelbaar. Stuur is in de regel stil, maar vibraties blijf je voelen, normaal of niet ? Heb eigenlijk geen idee of dit hoort, wellicht ondervindt een wagen als de SF wat meer trillingen door de hoge, brede banden en aandrijflijn. Hoor dezelfde verhalen over de Sorento, toevallig ook van hetzelfde concern. Verder prima auto, erg tevreden op de trillingen na dan.

Geplaatst door

Olav8237 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

hallo olav,

hoe oud is de auto ? en hoeveel km ?
groeten emiel

ephy 0
badge

20 jaar

Bj 2004, nu 8000km gereden, al vanaf het begin trillingen in de auto en stuur. Eerst ernstig , maar door de Michelin banden aanzienlijk verbeterd, laat wederom alles balanceren desnoods spinnen. Desondanks trilt de motor volgens mij ook teveel, ben benieuwd wat andere ervaringen zijn.

Olav8237 0

20 jaar

eigenlijk heb ik dit nog nooit eerder mee gemaakt bij zo'n jonge auto als hij een paar jaar ouder was kon het zijn dat de balansassen niet op tijd staan bij de distrubutie deze zou de garage nog ff kunnen checken het is er af te krijgen . waar een wil is
succes

groeten emiel

ephy 0
badge

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.