Hyundai Atos: Vaag startprobleem Atos

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Beste allen,

Op het forum staan veel startproblemen die veel lijken op die van ons, maar toch is ons probleem weer iets anders. We hebben een paar maanden geleden een tweedehands Atos gekocht voor mijn vriendin (een Atos Prime uit 2001 met 92.000 op de teller). Helaas de grote fout gemaakt niet meteen naar onze monteur te rijden, maar dat is een les voor later.

Na een paar weken sprong het ‘ckeck engine’ lampje aan, dus wij terug naar de garage waar we de Atos gekocht hadden. Die kon zogenaamd niets vinden en stelde dat mijn vriendin gewoon meer toeren moest maken bij het schakelen. Maar het lampje was uit, dus vooralsnog was het probleem opgelost. Weer later begonnen de startproblemen. Eerst was de accu leeg, dus aan de acculader gelegd. De accu bleek niet goed meer bij te laten dus heb ik er een andere in gezet. Een paar weken hierna wilde hij opnieuw niet starten. Mijn vriendin rijdt alleen kleine afstanden, dus wellicht kon de accu niet goed bijladen (al moet een nieuwe accu toch wel wat kunnen hebben lijkt me zo), dus heb ik hem weer aan de acculader gelegd. Vervolgens is het weer een paar weken goed gegaan, tot een vriend en ik een andere autoradio erin wilden bouwen. Startte hij weer niet. Ook was het ‘check engine’-lampje weer aangesprongen.

Dan maar naar de garage. Bleek de katalysator stuk te zijn, en daar zit een sensor die vervolgens het ‘check engine’-lampje verklaarde. Ook zat er kortsluiting in de bedrading van de autoradio, wat overigens niet onze schuld kon zijn. Het probleem zou nu opgelost zijn. Vriendin blij, die had weer een prima rijdende auto.

Maar na een paar dagen ging weer het ‘check engine’-lampje branden, en enkele dagen later startte hij weer niet. Startmotor sloeg niet aan. Accu was niet leeg, maar heb hem toch aan de lader gelegd, en de volgende ochtend startte hij weer. Maar wel meteen naar de garage gereden. Saillant detail is dat bij het rijden naar de garage het ‘check engine’ lampje was uitgegaan. Bij de garage hebben ze de Atos vervolgens opnieuw helemaal doorgelicht, en niets kunnen vinden. Accu is nog goed, dynamo is goed, startmotor is goed, geen lekstroom. Ook de zekeringen waren nog goed. En daar hebben ze hem gedurende 2 dagen een aantal keer gestart zonder problemen. Gisteren de auto weer opgehaald, en vanochtend, jullie raden het al, auto start niet. Accu leeg.

We worden er nu langzamerhand wanhopig van. Heeft iemand een idee waar de startproblemen aan zouden kunnen liggen? Ik dacht zelf aan een kapotte boordcomputer, toch een defecte zekering die het soms wel, soms niet doet, of dat het contactslot niet goed werkt. Daarnaast vind ik het heel sterk dat hij het bij de garage wel doet, en hier niet. Nu hebben ze daar de auto gestart met enkel de sleutel, terwijl mijn vriendin veel sleutels aan de bos heeft hangen en daarnaast een sleutel van mijn auto (Ford focus uit 2005). Kan het zo zijn dat de transponder van de sleutel van mijn auto de startonderbreker bij de Atos activeert? Lijkt me ook sterk, maar ik sluit niets meer uit.

Hoop dat jullie suggesties/oplossingen hebben.

Bij voorbaat dank!
Jeroen

Jeroenimuss

Geplaatst door Jeroenimuss (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (135) PRO, 12 jaar geleden

Ja, een stoorzender aan een bos sleutels kan vele problemen geven. Ik ken ook een soortgelijk geval soms niet starten en door de garage allerlei onder delen gewisseld/vervangen. De klant komt, want hij moest een sleutel van de bos hebben en heeft de hele bos meegenomen het probleem was ook meteen opgelost.

Wat dus wel eens voorkomt zijn de electronische sleutels om een poort te openen die de boel verstoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.