Hyundai I20 2013: Vermogen verlies en ronkende motor (p2191)

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4LA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Onze Hyundai begon ongeveer 3 weken geleden een licht ratelend geluid te maken wanneer je bij de 2 en de 3 de koppeling in trapte. Ongeveer een week geleden kwam daar een roffelend geluid bij uit de uitlaat. Een paar dagen geleden kwam daar een licht fluitend geluid bij in de 2 en de 3 bij ongeveer 3000 toeren. Gisteren werd de roffel erger na een paar km rijden, daarnaast heeft de auto weinig vermogen: wanneer je terug schakeld naar de 2 en wilt optrekken blijft hij een tijdje hangen op 20km/h en trekt na een paar seconden (langzaam) door naar een hogere snelheid. Het vermogen verlies is soms ook in andere versnellingen (2, 3)te voelen. Na een paar km rijden begint de auto in de 2 te stotteren en lijkt bijna af te slaan.

Gister ging het check motor lichtje op oranje, Deze heb ik uitgelezen met een obd2 scanner. Hier kwam p2191 code uit (to lean at high load).

Wat ik lees is dit vaak een sensor probleem. Kan iemand op basis van deze symptomen mij een richting opsturen en of ik dit zelf kan fixen, Ik kan pas over 3 weken bij een garage terecht.

interrogatio.et.responsum@gmail.com

Geplaatst door interrogatio.et.responsum@gmail.com (50) , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai I20? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai I20 of stel zelf een nieuwe vraag.