Hyundai Accent: Vervangen heupgordel achterbank door driepuntsgordel

Bouwjaar: 2001

Onlangs is ons gezin uitgebreid met een derde kind. Om de veiligheid van de kinderen achterin de auto te waarborgen vraag ik mijzelf af of het mogelijk is om de middelste heupgordel op de achterbank te vervangen door een driepuntsgordel.

Wie kan mij informeren over de mogelijkheden om de heupgordel van een Hyundai accent uit 2001 te vervangen door een driepuntsgordel.

Eric.str

Geplaatst door Eric.str (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Maitree (0), 18 jaar geleden

Ik ben bang dat dit niet gaat lukken. Het bovenste punt zal ergens bevestigd moeten worden, vaak het dak. Gezien de grote krachten die er vrijkomen bij een aanrijding kun je dit niet gewoon met een bout en moer vastzetten aan b.v. een dakspant.

Natuurlijk kun je zelf iets maken met bv een gordel uit een Scenic, maar dan kan ook de zitpositie weer heel anders zijn waardoor de 3-punts gordel weer niet goed komt zitten. En misschien zelfs levensgevaarlijk kan worden bij een aanrijding.

Misschien een vraag voor het Rijksdienst voor Wegverkeer?

Succes,

Erik

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Eric, wij hebben ook 3 kids en wij hebben ook een heupgordel in het midden. De jongste is bijna 4 en zit in het midden in een stoeltje met eigen gordels. Dat stoeltje staat vast met de heupgordel. Dat vond ik niet stevig genoeg. Heb een balk diagonaal achter de (deelbare) achterbank gedaan en hieromheen een spanband, die het stoeltje extra vasthoud (juist hoog). en nog extra bandjes laag om de stoelextra vast te trekken. Mocht je
meer willen weten, kan ik je wel een paar foto's mailen.
Weet trouwens nog niet hoe verder als hij uit het stoeltje gegroeid is. Sjaak

Eric.str (0), 18 jaar geleden

Helaas bestaat er geen deugdelijke oplossing.
Ondertussen over gegaan tot de aanschaf van een Nissan Almera Tino. Nu dus voldoende ruimte om de kids achterin te bergen met driepuntgordels.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.