Hyundai Accent: Stratonderbreker probleem Accent 2001

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Accent uit 2001 die zeer betrouwbaar is alleen de startonderbreker geeft af en toe problemen.
Soms start die niet en dan moet ik een aantal keer de sleutel draaien toet die startonderbreker lamp gaat branden. Dan pas doet die het. Ik zat eerst bij de motor te zoeken, maar daar is helemaal niks mis me.
Ik heb bij de Hyundai de computer laten uitlezen en daar zagen ze ook een fout in de immobilizer. Ze hebben geadviseerd om de reserve sleutel te proberen. Ik heb 1 keer de Anwb er bij gehad omdat ik de accu helemaal leeg heb gekregen bij het proberen te starten. Toen wist ik nog niet dat het de startonderbreker was. Wat ik nu doe is sleutel in en uit tot die startonderbr. lamp eerst in dashboard brand. Dan start die probleemloos. Wat zou ik kunnen doen om dit te verhelpen? Ervaringen zijn welkom.

Hop

Geplaatst door Hop (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

christiaan1111 (0), 18 jaar geleden

Nieuw contactslot

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb ook zo,n geval ooit gehad met accent, ook stoorcode op transponder, wagen startte ook soms niet, wij zijn eerst begonnen met de bedrading van transponder-ecu te vervangen, (de massa en de stuurdraad transponder-ecu naar de motor-ecu), was niet goed, dan hebben we de transponder-ecu vervangen, nog niet goed, dan de motor-ecu vervangen, het was dan nog niet goed, uiteindelijk hebben we de krukashoeksensor vervangen en was het wel goed. Welke foutcode had je trouwens in de motor-ecu? Als je zegt dat het lampje niet brandt bij het opzetten van contact, zal er wel degelijk iets aan de transponder mankeren
en stel ik voor om ook op deze volgorde te gaan vervangen. Tip : kijk ook eens onder stuur of er geen antennekabels van gps of carkit tegen de bedrading van de transponder zijn vastgemaakt, deze kunnen ook storingen geven met als gevolg slecht starten. Succes

Appie505 (0), 18 jaar geleden

Dan is de antenne om je contactslot defect

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

antenne ? appie

laten we het op een leesspoel houden ;)

paul,

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

De antenne en transponder-ecu zijn 1 geheel, begin toch maar eerst met de bedrading, zijn van horen zeggen al meer problemen mee geweest.

Appie505 (0), 18 jaar geleden

Om je contactslot zit een losse antenne ,heb ik zelf ook defect gehad bij mijn auto en vervangen

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

welke foutcode zit er eigenlijk in?, dit zal al veel meer vertellen over het probleem, want anders sta je toch maar naar het probleem te gissen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.