Hyundai Tucson 2005: voedingsspanning ecu

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4EA, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 88

ik had geen voeding op ecu. gebroken draad hoofdrelais na reparatie controleer ik de voedingsspanning aan de ecu en merk iets eigenaardig contact aan 0.4V tijdens stationair draaien 10V als ik het toerental opvoer gaat de spanning naar17V. dit lijkt me veel te veel. op batterij gecontroleerd stabiele 14V. Geen motorlampje. kan iemand me in de goeie richting zetten of gedetailleerde elektische schema's bezorgen a.u.b.
groeten Dennis

Dennis F

Geplaatst door Dennis F (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

JdeP (5), 4 jaar geleden

Hmm..raar..

Misschien het relais eens omwisselen met een ander relais?

Zie ook: https://cardiagn.com/tucson-2004-fuel-sy... (vanaf blz 41)


Succes

Dennis F (0), 3 jaar geleden

Hey.
Bedankt voor de reactie.
Ik heb op aanraden van m'n leerkracht nog enkele testen geprobeerd zonder uitsluitend resultaat. Ik heb ook relais gewisseld zonder verandering. Ik heb gevraagd aan de mensen om ermee te rijden en heb tot nog toe geen reactie ontvangen. Dit is nu 2 weken geleden. Dus ik hoop dat dit een fix is. Nogmaals bedankt voor de reactie. Groetjes Dennis

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Ik vindt het maar een heel vreemd verhaal.
Als je bij contact aan slechts 0,4 volt op de voeding van de motor-computer hebt, dan zal de computer totaal niet werken - er is gewoon niet genoeg voltage aanwezig. De motor zal dus ook nooit aanslaan.
Als je 17 volt meet als voedingsspanning, terwijl je op de accu slechts 14 volt meet, dan klopt er ook iets niet.
Er worden onderweg geen volts bij gemaakt. En bij een voedingsspanning van 17 volt begint de motor-computer in doodsnood rooksignalen uit te sturen om je te waarschuwen dat er iets kapot gaat.

Ik denk dat je op een verkeerde draad gemeten hebt en/of verkeerd gemeten hebt.
En ik snap niet dat je leraar je niet op deze tegenstrijdigheden gewezen heeft.

Dennis F (0), 3 jaar geleden

Ik heb een filmpje gemaakt

check

Beste antwoord, geplaatst door Dennis F (0), 3 jaar geleden

103095840588

Dennis F (0), 3 jaar geleden

ik heb een filmpje

    Misschien een goed idee om dat filmpje op youtube of zoiets te uploaden en dan de link hier plaatsen? - oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.