Jaguar : Jaguar XJS V12 HE 1982 (automaat)

Hallo iedereen,
Bij het starten van de wagen draait de motor zeer langzaam rond en is er geen vonk, de startmotor is nochtans nieuw en ook de batterij is nieuw en bobijnen nieuw. De wagen heeft wel meer dan 10 jaar stilgestaan. De wijzer van de voltmeter geeft maar 9 volt aan als ik het contactsleutel aanzet. Wat kan ik nog meer doen, heb zowat alles geprobeerd

Sandandonio

Geplaatst door Sandandonio , lid sinds 8 jaar geleden

14 Reacties

Theo Sparenburg, 2 maanden geleden

Lijkt op een forse overgangsweerstand. Accuklemmen goed schoon? Aansluitingen massakabel accu ook goed schoon (blank) op koets?

vr.gr. Theo

    Hallo Theo, ik heb alle massa's gecontroleerd en proper gemaakt , ik ga maandag proberen alle riemen te ontspannen en zien of het aan de motor ligt dat hij zo langzaam draait of dat het ergens anders stroef loopt of vastzit Vriendelijke groeten Antonio - Sandandonio, 2 maanden geleden

Hans4040 PRO, 2 maanden geleden

Sandandonio, het is wel de bedoeling dat je reageerd als forumleden je proberen te helpen...

Hans4040 PRO, 2 maanden geleden

Sandandonio, als je geen prijs steld op hulp haal ik het topic weg...scheeld weer ruimte-;)

    Natuurlijk stel ik hulp op prijs ! - Sandandonio, 2 maanden geleden

Sandandonio, 2 maanden geleden

Natuurlijk stel ik alle hulp op prijs !

Hans4040 PRO, 2 maanden geleden

Daar ga ik wel van uit, maar je reageerd vaak niet op vragen van forumleden...in beide topics over deze auto.

Sandandonio, 2 maanden geleden

Ik ben pas lid , en ik ben nog niet goed weg met de werking (antwoorden plaatsten enz....) sorry voor het ongemak Hans gr. Antonio

Hans4040 PRO, 2 maanden geleden

Ja...dat is een beetje zwak antwoord, want je bent al 8 jaar lid.
Maar we gaan ervan uit dat je graag geholpen wilt worden, dus geef antwoord als er iets gevraagt wordt,
anders komen we nergens.

    Ja dat klopt , maar ik bedoel dat ik nu pas echt gebruik maak van dit forum, als u denkt dat ik slechte bedoelingen heb mag u mij verwijderen, geen enkel probleem Hans - Sandandonio, 2 maanden geleden

Hans4040 PRO, 2 maanden geleden

Ik denk niet dat je slechte bedoelingen hebt, maar het komt tegenwoordig veel voor dat mensen een vraag stellen en daarna niet meer reageren, vandaar dat we daar een beetje op letten.

Sandandonio, 2 maanden geleden

Ik heb begrip dat u streng bent en moet opletten , laten we het hierbij laten.
Vriendelijke groeten Antonio

Theo Sparenburg, 2 maanden geleden

Je geeft aan dat je voltmeter maar 9 volt aangeeft. Ik zou toch eerst eens gaan zoeken hoe dit komt. Meet eens rechtstreeks op de accupolen en vervolgens op de accuklemmen. Vervolgens gaan meten op het aansluitpunt (dus niet op het kabeloogje of stekker) op de startmotor waarop de dikke kabel zit die van de accu komt.


vr.gr. Theo

Sandandonio, 2 maanden geleden

Theo dat klopt, 9 volt op de voltmeter, ik heb al op de accupolen en op de accuklemmen gemeten en die geven 12 volt aan , ik heb ook gemeten op de startmotor en daar meet ik ook 12 volt . ik heb ook de accuklemmen rechtstreeks op de startmotor aangesloten en dan draait de motor ook zwaar en langzaam, vandaar dat ik nu de motor eens met de hand ga proberen te draaien (ik ga alle riemen demonteren zodat ik alleen de motor manueel kan proberen te draaien en kan zien of er iets blokkeert, ik hou u verder op de hoogte. groeten Antonio

Sandandonio, 1 maand geleden

Hallo, ik heb een zwaardere batterij gekocht om te starten omdat de batterij die erin zat te zwak was, de oliefilter en de olie ga ik vervangen door iets dunnere olie dan normaal , ik ge de bougies er uithalen, en ik ga alle riemen lossen die niet nodig zijn op dit moment en ga volgende week opnieuw proberen te starten ( ik heb intussen ook een nieuwe relais gestoken naast de startrelais die ontbrak ) wordt vervolgd....

Sandandonio, 2 weken geleden

Hallo iedereen, de motor draait nu veel sneller bij het opstarten doordat ik alle massa's van de wagen heb nagekeken, maar ik heb nog altijd geen vonk, de bobijnen zijn vernieuwd, de verdeelkap de bougies, de starter is vernieuwd de batterij is nieuw, zou de power resistor hiermee te maken hebben? ik ben ten einde raad .... wie kan mij helpen om dit vervelend probleem op te lossen? intussen heb ik de olie en oliefilter ververvangen en de dichting van de motorcarter vervangen, indien nu de motor vonk heeft, hoop ik te kunnen rijden maar zo ver is het helaas nog niet ! ! heb dit nog nooit meegemaakt....

Theo Sparenburg, 2 weken geleden

Je zal stap voor stap even het laagspanningsdeel moeten controleren te beginnen met het meten van de spanning op de laagspanningszijden van je bobine(s). Vervolgens verder meten in dit traject. Is dit een systeem met elektronische ontsteking of nog met contactpuntjes?



vr.gr. Theo

    Hallo Theo, het is een elektronische ontsteking, de bobijnen geven beiden 12,7 volt aan, intussen heb ik ook een nieuwe ontstekingsversterker (vierkante doos) besteld, de vorige eigenaar had mij laten weten dat daar een probleem was ..... ik heb al verschillende wagens gerestaureerd , maar van spanning problemen heb ik niet veel ervaring, meestal heb ik aan het mechanisch en koetswerk gedeelte van de wagens gewerkt vandaar dat ik weinig ervaring heb ivm spanningsproblemen, ik laat u weten hoe het verder evolueert , groetjes Antonio - Sandandonio, 2 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar of stel zelf een nieuwe vraag.