Jaguar S-Type 2000: Motor viel stil na 15-20 seconden (code niet ingegeven in radio)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 3000

De wagen staat al een tijdje stil omdat ik deze wil bijhouden voor later... Af en toe start ik deze via de kabels van mijn andere wagen. De autobatterij is immers defect en ik wil nu nog geen nieuwe installeren. Deze week startte ik de motor die stopte abrupt na een 15-20 seconden. Kreeg hem niet meer aan de praat. Nadien zag ik dat ik de code van de radio niet ingegeven had. Ik had die radio 2 jaar geleden vervangen. Door een vergissing gaf ik de oude code in, tot 5 keer, waarna ik een "time-out" kreeg van 30 minuten vooraleer ik terug kon proberen. Toen ontdekte ik dat ik de verkeerde code had ingegeven. Na die 30 minuten wachten gaf ik de juiste code in die aanvaard werd. De radio, klok enz werkte. Ik kan nog echter de auto niet starten. De bougies geven vonken, dus er is ontsteking. Heb ook geprobeerd om het systeem te resetten door de beide batterijkabels die normaal op de batterijpolen zitten (en die ik natuurlijk losmaakte van de batterij) , enkele seconden tegen mekaar te houden. Kan iemand me helpen? Alvast bedankt. Tony

Jaggy

Geplaatst door Jaggy , lid sinds 12 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Hallo de radio code heeft niets met het probleem te maken .
De start onderbreker lijkt in werking te zijn , brandstofpomp is vermoedelijk uitgeschakeld , als je de auto op contact zet hoor je de pomp dan even zoemen?

    Kaleido1 bedankt voor je snelle reactie!! Ik hoor wel iets zoemen, maar of dit de pomp is? Waar zou die ergens zitten? Dan kan ik me daarop concentreren als het contact aangezet wordt. Ik heb ook al opgezocht waar het relais zit van de benzinepomp en ga dat morgen ook eens nazien. Die locatie heb ik gevonden via het "Relay Identification and Location"-pdf. Nog een fijne avond, Tony - Jaggy, 2 maanden geleden

Jaggy, 2 maanden geleden

Kaleido1 bedankt voor je snelle reactie!! Ik hoor wel iets zoemen, maar of dit de pomp is? Waar zou die ergens zitten? Dan kan ik me daarop concentreren als het contact aangezet wordt. Ik heb ook al opgezocht waar het relais zit van de benzinepomp en ga dat morgen ook eens nazien. Die locatie heb ik gevonden via het "Relay Identification and Location"-pdf. Nog een fijne avond,
Tony

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

De pomp zit in de tank onder de achterbank/kofferbodem , als je de auto op contact zet moet je hem ongeveer 3 sec. horen .
Als je een tijdje gestart hebt en je draaid dan een bougie er uit is deze dan nat of droog?

Jaggy, 2 maanden geleden

De bougies waren droog (heb de 3 makkelijkste (rechterkant) losgedraaid).
Je opmerking klinkt dan ook logisch dat waarschijnlijk de pomp (of het relais) niet werkt. De motor heeft immers eerst even gedraaid. Misschien op benzine die nog "wat in de leiding zat" of zo...
Ga dat morgen zeker nazien, nog een fijne avond en bedankt!

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

oke we lezen het wel , met zekering beginnen.

Jaggy, 2 maanden geleden

Goeiemiddag,
De pomp hoorde ik niet zoemen. Heb ook de achterbank eens opgetilt en er enkele tikken met de vuist op gegeven op het metaal. Proberen te starten: niets...
Ook de zekeringen nagezien vooraan (ivm de coil) achteraan de zekering en relais, maar die bleken allemaal goed. Toch nog eens geprobeerd, plots startte hij. Motor wat laten draaien, even rondgereden op de parking (geen nummerplaat), nadien de motor stil gezet en direct terug kunnen starten. Kwartiertje later wou ik vertrekken (nummerplaat opgezet) maar hij wou terug niet starten. Een garagehouder rechtover er even bijgeroepen en die heeft remreiniger via de luchtfilter ingespoten en dan startte de wagen terug maar bleef niet draaien. We hebben de wagen tot bij hem geduwd en zal de benzinepomp nazien. Waarschijnlijk zit daar het probleem omdat de motor de laatste jaren (van in 2017) heel weinig gereden heeft. Ik hou je op de hoogte.
Beste groeten, Tony

Beste antwoord, geplaatst door Jaggy, 2 maanden geleden

Beste, het probleem werd gevonden: de pomp werkte heel slecht doordat de filter dat er aan hangt verzadigd was. De auto stond ook al enkele jaren stil (af en toe eens de motor laten draaien 3-4 maand) was blijkbaar dus niet genoeg geweest. Ik ga hem terug in gang zetten voor een half jaar (en mijn andere wagen op stal zetten tot in de zomer). Groetjes en bedankt voor je nuttige reacties.
Tony

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar S-Type of stel zelf een nieuwe vraag.