Jaguar S-Type: Lekkage koelsysteem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

Wie kan me helpen met het volgende:
Ik heb een lekkage vanaf de koelpomp naar de cilinderkop. de lekkage betreft onderaan een relatief korte slang met een 90gr bocht. Ik kan alleen niet het complete serienummer van de slang lezen. Omdat er al een slangenklem aan gemonteerd was vraag ik me af op dit een typisch uvel is. Ook zie ik niet direct schade aan de slang (heb hem echter nog niet gedemonteerd) Verder aandraaien van de slangenklem had in ieder geval enkel effect.
Wie kan me helpen aan het artikel/ serie nummer van deze slang?
Alvast bedankt

** heb vanochtend EXCO gebeld en die schudde zo alle juiste gegevens uit zijn mouw, Alle leidingen zijn inmiddels vervangen incl het expansie vatje. Deze was aan het zweten omdat de kunstof bijna poreus was. De slang met 90gr bocht was lek aan de achterzijde alsof er met een schroevendraaier doorheen was gestoken.
Ik zat en zit nog wel met het ontluchten van het systeem. Hoe weet ik nu of de cilinderkop vrij is van lucht?? Ik kan ook maar 1 ontluchtings ventiel vinden (die bij het expansievat) Zit er ergens anders nog een?

orsouwl

Geplaatst door orsouwl (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar S-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

draai de temperatuursensor in de kop eens los, deze zit boven de bobines aan de bestuurderskant. is hier koelvloeistof, dan zal er waarschijnlijk verder geen lucht meer aanwezig zijn.

gr

Peco Power

orsouwl (0), 14 jaar geleden

Ik heb inmiddels de Sensor verwijderd en inderdaad na iets wat lucht was het systeem geheel gevuld met koelvloeistof. Nu ben ik alleen nog op zoek naar het brandstof filter. Weet iemand waar ik die kan vinden?
Alvast bedankt

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Leon, koop een manual, kost 3 tientjes, maar wat een gemak heb je er van..... Brandstoffilter => 0nder de auto ergens tussen de tank en de motor.
Gewoon auto op de brug en de brandstofleidingen volgen.

gr

Peco Power

orsouwl (0), 13 jaar geleden

Nog even voor de duidelijkheid. Dat brandstoffilter zit achter de kunststof kap van de wielkuip linksvoor.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat filter zal ie nu een jaar later wel gevonden hebben denk ik Leon.......

om verdere reacties te voorkomen gaat deze CLOSE

gr

Mercury, moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar S-Type of stel zelf een nieuwe vraag.