Jaguar S-Type: Vervangen wiellager vooraan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

Beste Jaguarfans,

Sedert enkele weken hoor ik tijdens het rijden een zoemend geluid als ik naar links rijd, dus als er meer druk komt op het rechtervoorwiel.
Navraag bij mijn garage: wiellagers zijn versleten (de wagen heeft 245.000 km).

Ik wil dit zelf vervangen. Wiel, remschijf en remschoen is reeds verwijderd, de abs-sensor losgemaakt en de 4 bouten ook losgekregen waarmee het geheel aan de arm vasthangt.
Nu krijg ik de wiellager er niet af, ook al heb ik er op liggen kloppen met een hamer en een beitel, wd40 er op gespoten...
In de garage zegt men dat dit er nochthans goed afkan.

Heeft er al iemand van jullie ervaring met deze problematiek en hoe kan ik de wiellager er toch afkrijgen?
zie foto op [url=http://img26.imageshack.us/i/wiellager.j...][img]http://img26.imageshack.us/img26/2214/wi...[/img][/url]
Met vriendelijke groeten,
Tony

Jaggy

Geplaatst door Jaggy (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar S-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jaggy (0), 14 jaar geleden

oplossing: heb het uiteindelijk losgekregen door met een kapbeitel en een redelijke zware hamer toch een speling te krijgen tussen de de draagarm en de rest. Na vervanging van de complete "wheel bearing" bleek het euvel toch nog niet opgelost te zijn. Het geluid is dus niet afkomstig van dit onderdeel... iemand een wiellager kopen voor een interessante prijs? :-)
Ga mijn probleem terug posten
Tony

Jaggy (0), 14 jaar geleden

Hallo,
Heb het probleem gevonden! Het was niet de lager van het rechtervoorwiel maar het linkervoorwiel...
Heel eigenaardig.
Het geluid kwam bij rijden in een linkerbocht, dus als er meer druk kwam op het rechtervoorwiel. Ik heb de wiellager toch kunnen gebruiken. Het pas nl. zowel voor links als voor rechterkant...
Hopelijk kan iemand hier later voordeel mee doen.
groetjes
Tony

orsouwl (0), 13 jaar geleden

Voor S-type rijders die een wiellager (compleet naaf) zoeken. Kijk eens op E-bay en tik in Wheel hub. Er worden diverse kwaliteiten aangeboden variërend van 65 tot 150 dollar. Echt een groot verschil met Nederland. De verzendkosten zijn 44 dollar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar S-Type of stel zelf een nieuwe vraag.