Jeep Cherokee: Cherokee stoelverwarming probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0i aut.

Hallo,

Weer een nieuw probleem:
Stoelverwarming bestuurderskant werkt niet meer. Bedieningsknoppen lichten wel gewoon op als je er op drukt (Hi en LOW) maar na een tijdje gaat de HI-led knipperen, ook als je op LOW gedrukt hebt. Lampje wil dan ook niet meer uit, behalve als het contact uit en aan gezet wordt.

Heb knop er al uit gehaald maar kan niets ontdekken (ziet er mooi schoon uit, niet beschadigd). Ik wilde hem even omruilen met de passagierskant maar die stekkertjes (rood en blauw) passen niet op elkaar. Stekker onder de zitting zit goed vast (als ik die los haal gaat Hi-led bij indrukken meteen knipperen), al hangt er wel een heel klein stekkertje los (lijkt uit de tunnel te komen) met twee draadjes, geen idee waar die van is, zit niet onder de rechter stoel.

Overige functies (stoel verstelling, ed.) werken allemaal. Passagierskant werkt wel alles normaal.

Groet,
Jeroen

jvr

Geplaatst door jvr (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fransdemers (0), 16 jaar geleden

typisch probleem bij de Jeeps.

9/10 kansen ligt het element in het kussen onderbroken.
Meestal is dat aan de kant waar je met het zitvlak in de zetel komt: voor de bestuurderskant is dit dus de kant van de deur.

heb de mijne al 2 keer hersteld: kun je makkelijk zelf doen.

Bij chrysler vragen ze daar een fortuin voor en je moet gewoon de draadjes van het element aan elkaar zetten.

Kijk eens op www.jeepforum.nl en zoek naar topics over zetelverwarming: staat met foto's en al erbij uitgelegd hoe je dit moet doen.

jvr (0), 16 jaar geleden

Hallo Frans,

Bedankt voor je antwoord, ik heb de foto's bekeken (is stuk sneller storing zoeken nu!) en ik zal de stoel eens nader onderzoeken. Zal eerst de connector eens ohm's doormeten.

Nogmaals dank,
Jeroen

fransdemers (0), 16 jaar geleden

Moet lukken, Jeroen.

Sinds we dat gevonden hebben, zijn er al tientallen die hun zetelverwarming terug aan de praat hebben gekregen.

Bekijk ook eens de thermostaat. Dit is een PTC weerstand die als een soort pilletje in de mousse zit tussen de verwarmingsdraden.

Als je nog vragen hebt, weet je ons wel zitten op het jeepforum.

succes ermee !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.