Jeep Cherokee: Geen achteruit versnelling Cherokee 91

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0

nou hebben wij een Cherokee van een klant overgenomen met een vervelend probleempje hij wil niet meer achteruit rijden (dat is zelfs hier erg lastig)

het is een Cherokee van 91 met een aisia 8980 automaat bak alle versnellingen vooruit werken perfect alleen de achteruit niet als ik hem in de P heb staan kan ik gewoon starten, in de R doe die dus niks maar als ik hem dan in de N zet dan ga die vooruit en de overige gangen doen wat die doen moeten ofdewel vooruit schakel die perfect

ik heb de bak al olie ververst filter vervangen en kabel gekontroleerd (schakel in alle standen)

nou moet ik wel vermelden dat toen de wagen bij ons binnen kwam (rijdend) er veel te weinig olie in de bak zat maar heb bij het vervangen van het filter niks geen vuil of slijpsel gezien in de pan zag er keurig uit

nou weet ik niks van deze auto maar denkt wel dat het niet in de bak zelf zit maar dat het een electro of sensor probleem is of zo dus als iemand mij raad kan geven???

Luckyluke

Geplaatst door Luckyluke (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Blokkeert de auto wel in P stand want de oudere auto's kon je in alle standen starten zolang je maar remde.
Zo niet dan denk ik dat je de kabel even moet afstellen.

Anders kan het ook zo zijn dat de versnellingsbak gereset moet worden en ventueel de versnelingen opnieuw laten inleren dmv het Quicklearn programma in de computer.

Luckyluke (0) PRO, 15 jaar geleden

nou deze auto start alleen als die in de P sta dus dat werkt en de kabel afstellen bedoel je de kabel van de versnellingspook naar de bak? die pakt juist alle standen die er maar op zitten (heb de schakel handel los gekoppeld en uit geprobeerd) dus dan kan ik alleen dat laatste proberen maar dan moet die zeker naar de jeep garage??

of kan je dat zelf doen??

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit moet door een dealer gedaan worden. Ik weet alleen niet zeker of hier mee je probleem mee wordt opgelost het kan soms ook inwenidig in de bak zitten maar dit waren de goedkoopste mogenlijk heden die er zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.