Jeep Grand Cherokee: Grand Cherokee 2000 trilt hevig vanaf 70 km en ratelt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8

Beste allemaal,

Na diverse bezoeken aan de officiele Jeep garage hier in Arnhem, zit ik en wsl ook de monteurs met de handen in het haar. In het voorjaar is de achteras gereviseerd. Sinds het verwisselen van de gewone naar winterbanden, trilt de Grand Cherokee uit 2000 vanaf 70 km. Het stuur trilt, de voorstoelen trillen, alles trilt om gek van te worden. De Jeep garage heeft andere banden er op gezet zonder verschil. Daarnaast maakt de auto een ratelend geluid in langzame haakse bochten zowel naar links als naar rechts. De monteurs hebben de tussenas vervangen omdat zij vonden dat er te veel speling in zat en in de hoop dat dat het probleem van het trillen en geratel zou verhelpen. Al met al ben ik een paar duizend Euro lichter maar zijn de problemen niet verholpen. Deze week ga ik weer naar de garage want rijden is zo niet leuk meer. Wie weet er raad?

Enthousiaste GC rijder

Geplaatst door Enthousiaste GC rijder , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

Mercury PRO, 9 jaar geleden

ik zou eerst mijn zomerwielen er weer eens op zetten en kijken wat ie dan doet. heb je je winterwielen op staal of op lichtmetaal? En ho zijn die wielen er op gezet, met een momentsleutel of torsie sleutel er op gezet, of gewoon met de luchtsleutel? Want dan wil er wel eens een naaf kromtrekken met een hoop ellende tot gevolg....
Gr
peco power

Enthousiaste GC rijder, 9 jaar geleden

Beste Peco,

De Jeep garage heeft er zekerheidshalve al andere banden op gezet zonder resultaat. De winterbanden zijn gemonteerd op de originele licht metalen velgen. Hoe de wielen er op zijn gezet weet ik niet. Ik zal dat bij de garage navragen. Je mag van de officiele Jeep garage verwachten dat ze weten hoe ze de banden op de juiste manier afmonteren, of niet?

Mercury PRO, 9 jaar geleden

Tsja, daar ga ik vanuit, maar... wielen wisselen is wel eens een sleur, of stageloper werk..en daar is ook niks mis mee, want iedereen moet het leren.. alleen is de begeleiding vaak niet helemaal je van het...(is mijn idee)
Maar ontopic.

DE Dealer heeft er toch vast nog wel 1 staan van 2000? en ik neem aan dat hij het ook wel opgelost wil zien? Dan gewoon overleggen, er de wielen van een andere onderzetten, en dan weer rijden (desnoods een monteur de auto mee naar huis laten nemen....) wordt het nu wel beter, dan zit het in je banden en velgen, wordt het niet anders....dan zit het in je aandrijflijn of je wielophanging/veersysteem....
Maar trilling is soms heel lastig te vinden, en soms een toevalligheid, je zet er andere wielen onder, en hij trilt, maar dat hoeft dan net de oorzaak niet te zijn...

Gr

Peco Power

Mercury PRO, 9 jaar geleden

http://www.topix.com/forum/autos/jeep-gr...

http://www.xigre.com/articles/auto_and_t...

http://answers.yahoo.com/question/index?...

nou, en zo kan ik wel ff doorgaan......

Misschien dar de dealer ff belt met de importeur???


gr
Peco Power

Enthousiaste GC rijder, 9 jaar geleden

Wederom bedankt Peco voor je uitgebreide toelichting. Ik heb overmorgen een afspraak staat met de Jeep garage en ga hen deze informatie voorleggen. Heb je nog een suggestie mbt het geratel bij een scherpe bocht met zeer lage snelheid?

Groet Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.