Jeep Cherokee: Motor balansas "Balance shaft"

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: CRD 2.5

Hallo,

Kan iemand mij helpen met het demonteren van de balansas. Op de balansas zitten geen merk tekens. Na het vervangen van zuiger en nadat alle andere onderdelen goed zijn gemonteerd volgens instructies die ik heb gekregen van een locale garage, loop de motor goed. Ik ben zelf ook voor een diagnose naar de dealer gegaan, die heeft vervolgens de auto uitgelezen waaruit kwam dat alles in goede staat is. Maar toch voel je wanneer je in de auto zit, dat de auto niet meer loopt zoals eerst. Ook kun je aan het stuur zien dat de auto trilt wanneer de motor stationair draait. Boven de duizend toeren, loopt de auto redelijk goed. Totdat je boven de 2500 duizend toeren komt, dan komt er meer lawaai en de trillingen zijn te merken in, op en rond de hele auto. Volgens de locale garagist zit het probleem in de balansas van de motor. Maar hij kan geen informatie vinden over hoe de balansas juist gemonteerd moet worden. En ook kan hij geen informatie krijgen van de dealer. Het antwoord van de dealer was, dat hun ook niet weten hoe je de balansas moet monteren. Want hun hebben tot nu toe ook nog geen enkele siuatie gehad met dit probleem, dus zij hebben er ook geen enkele ervaring mee hoe ze het zouden moeten monteren. (Ook is het natuurlijk mogelijk dat ze de informatie gewoon niet willen geven)
Mijn vraag is of iemand hier ervaring mee heeft en mij eventueel verder zou kunnen helpen? Misschien is het nog van belang dat de motor goed optrekt, alleen wat ik wel heb gemerkt is dat motor niet zo soepel meer start zoals vroeger. Meerstal draait de motor 2/3 maal en dan start de auto, terwijl het vroeger iets sneller ging. Of dat zit gewoon tussen mijn oren. Ik zal er ook even foto's van de balansas bij doen.

Alvast bedankt!

Tomas111

Geplaatst door Tomas111 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ettes (0), 13 jaar geleden

stuurde via mail een mooie manual

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.