Jeep Grand Cherokee: Piepende ventilator

Bouwjaar: 1996

Hallo allemaal,

ik heb sinds kort een Jeep Grand Cherokee. Hij heeft last van een piepende aanjager. Nu was mijn vraag is deze aanjager makkelijk zelf te demonteren en is het mogelijk om de lagertjes opnieuw te smeren of ze te vervangen? Ik hoop dat er iemand reageert want het is juist zo'n fijne stille auto en zo'n irritante piep verpest het rijplezier toch wel enigzins.
Alvast bedankt.

Groeten Eduard.

halogeen

Geplaatst door halogeen , lid sinds 19 jaar geleden

2 Reacties

dupl-u-19054-5dd14a44697fb+kosopoel PRO, 15 jaar geleden

Hallo,
Ik heb bij een 99-er laatst de aanjager gedemonteerd.
Zat aan passagierszijde onder het dashboard en is eenvoudig te demonteren.
Misschien kun je het asje smeren met wat wd40 o.i.d.
Veel succes,
Koos.

halogeen, 15 jaar geleden

Hallo,
Ik ben er vandaag eindelijk aan toegekomen om de aanjager uit te bouwen. Hij zit met 3 schroefjes vast en voor het verwijderen moest ik wel de nodige relais uit mijn zekeringenkast trekken. Daarna heb ik het plastic schoepenrad van de as afgehaald. Daarna met de compressor de hele motor uitgeblazen. Daarna heb ik tussen de as en de behuizing wat silliconenspray gespoten.Dit vervolgens laten intrekken en nog wat normale motorolie via een olie spuitje ertussen geperst, tot zover het bovenste lager. Het onderste lager is een stukeenvoudiger; voor, ik denk de afvoer van de warmte, zit er onderin het huis een gat ter grote van een 2 eurocent munt. Hier zit een rubber slang aan maar deze is makelijk te verwijderen. Daarna kun je het lager praktisch zien zitten. Vervolgens weer het oliespuitje erbij en een flinke scheut olie op het lager gespoten. Daarna alles weer gemonteerd en getest. Hij is weer als nieuw en nu maar hopen dat het een tijd zo blijft.
Koos bedankt voor de hulp en voor degene die hier aan beginnen succes.

Groeten Eduard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.