Jeep Wrangler: Tempratuur

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Hallo,

Ik heb een wrangler van 1991 pas gekocht, mijn vraag is als ik op de snelweg rijd staat de tempratuurmeter op 100 graden en als ik wat harder gaat rijden gaat hij net er over de 100 graden. Mijn vraag is of dat normaal is bij wrangler en wat zijn jullie ervaring met wrangler. Zijn de onderdelen betaalbaar? gaan ze vaak stuk? en wat moet ik in de gaten houden.

Alvast bedank mensen.

sunchaser

Geplaatst door sunchaser (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Wrangler? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

[quote=sunchaser]Hallo,

Ik heb een wrangler van 1991 pas gekocht.......Zijn de onderdelen betaalbaar? gaan ze vaak stuk? en wat moet ik in de gaten houden.

Alvast bedank mensen.[/quote]
Dit zijn vragen die je jezelf wellicht iets eerder had moeten stellen.....?

Heb zelf geen ervaring met Wranglers. In principe zou de meter gewoon moeten blijven staan tenzij de thermostaat bijv. kaduuk is.....

Het is dus belangrijk om te weten of je koelwater te heet wordt of dat je meter verkeerd aangeeft (of verkeerde info krijgt..).

hermke (0), 17 jaar geleden

hoi sunchaser
temperatuurmeter staat bij een wrangler altijd rond de 100 graden
groetjes hermke

Santa (0), 17 jaar geleden

Ook als je dan sneller gaat rijden, zoals de auteur hier schrijft?

hermke (0), 17 jaar geleden

ik rijd nomaal nooit harder dan 100
maar komt toch wel eens voor dan komt de meter niet hoger dan 1mm boven de 100 graden

Santa (0), 17 jaar geleden

Ik moet eerlijk zeggen dat ik slechts ervaring heb met de CJ 5's gedurende 6 maanden tijdens mijn uitzending en dan ook nog eens in de woestijn van de Sinai.....
Kan dus over de Wranglers dus weinig zinnigs zeggen.
Maar indien de temp. gaat stijgen bij het toenemen van de snelheid is er meestal een koelingsprobleem, vaak te wijten aan de thermostaat.

bart 406 (0), 17 jaar geleden

Kijk voor meer jeep problemen eens op jeepforum.nl
Ik heb een grand V8 gehad, en die werd met een caravanetje van 1000kg ook errug warm 110 graden.
Terwijl dat toch kinderspel zou moeten zijn.
Later de radiateur vervangen en probleem was een stuk minder. Maar Jeeps worden graag erg warm. 100 graden is normaal.

arthur 1166 (0), 17 jaar geleden

Hoi sunchaser, Wij rijden al een aantal jaren een wrangler 2.5, maar in tegenstelling tot hermke komt de naald bij mij nooit boven de honder... zelfs niet als hij in het veld mishandeld word....... tenzij de radiator dicht zit met modder en zand, ik wil je daarom toch adviseren het koelsysteem toch te controleren met name de thermostaat..... kan natuurlijk zo zijn dat je een thermostaat hebt welke bij een hogere temp opengaat maar dan zou de temp na het openen moeten zakken, verder zou je ook nog eens na dat je de moter goed warm gereden hebt de koelvin met de hand proberen te draaien je moet dan toch een redelijke weerstand voelen. Over het vaak stuk gaan, en welke onderdelen er stuk gaan kan ik je zeggen dat dat sterk afhankelijk is van de manier waarop je de auto gebruikt/ mishandeld, mijn ervaring is dat er bij normaal gebruik niet veel stuk gaat ik zelf heb nog geen bijzondere reparaties gehad, als alleen remschijven en blokjes, maar deze slijten nu eenmaal harder als je door de modder en het zand graaft. Onderdelen zijn redelijk gemakelijk en goedkoop te krijgen zowel gebruikt als nieuw, je hoeft ook niet bang te zijn om ze in de us te bestellen meestal binnen 5 werkdagen in huis, alleen de douane wil nog wel eens een keer roet in het eten gooien.... btw en inklaring.....

groetjes en veel rijplezier in je wrangler

arthur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Wrangler of stel zelf een nieuwe vraag.