Kia Sorento: 4x4 rijden niet mogelijk

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

na het inschakelen van de 4x4low komt er een grote klap uit de tussenbak en is de auto nawelijks rijbaar en bestuurbaar. de voorwielen lijken te blokkeren.
volgens dealer is er een schrijven van een draad die aan massa zou liggen. dit gecontroleerd en bleek niet zo te zijn. ook zei hij dat er wat met een ketting in de tussenbak zou kunnen zijn maar kon me niet goed zeggen wat het kon zijn.

michelb1975

Geplaatst door michelb1975 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Goeie dealer !

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

De 4x4 low mag nooit ingeschakeld worden als de auto op een verharde weg staat. Probeer het eens in het zand of in de modder.

Verder dat de dealer niks weet over het inwendige van de bak kan kloppen omdat je altijd een complete bak moet monteren bij problemen in de garantie periode.

Maar probeer het eens in het zand zou ik zeggen want het is goed mogelijk dat je dan geen last hebt.

kia hendrickx (0) PRO, 17 jaar geleden

reeds 9 jaar gespecialiseerd in kia. bij problemen aan TOD (automatische tussenversnellingsbak) borg warner van sorento kan U steeds bij ons terecht . wij beschikken over een ruil versnellingsbak voor sorento TOD. ruime ervaring , wij hebben het ding reeds herhaaldelijk volledig uitelkaar gehaald en terug gemonteerd .
je mag gerust de 4*4 low inzetten op verhard wegdek geen enkel probleem echter nooit al rijdend natuurlijk !!!!
wat betreft het probleem: je versnellingsbak blijft in 4*4 gekoppeld en de differentielen voor en achter werken elkaar dan tegen bij kort indraaien en manoevreren.
TELEFOON 0032/11683017

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.