Kia Sorento: kia sorrento

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 25crdi

tot over 4 jaar was ik werkzaam in de naverkoop bij een grote volvo-dealer in de streek waar ik woon.
Hier heb ik de ervaring opgedaan dat dit merk veschillende duurzame wagens bouwt, toch waren er ook series (S/V 40 van 96-00) die echt een gat in de klant zen portemonnaie betekenden. de beste manier waarop men dit kon merken was dat niemand van het eigen personneel nog zo een wagen wou.

wegens deze ervaring heb ik graag gedachten gewisseld met kia -ingewijden.
ik sta op punt me een sorrento aan te schaffen. en twijfel sterk tussen nieuw en tweedehands.
Welke zaken moet ik in de gaten houden bij een tweedehands sorrento. wat me verontrust is dat ik verschillende advertenties wagens waarneem waar recent een nieuwe motor werd ingeplaatst.

ik heb waargenomen dat in de "new sorrento" het motorvermogen prettig is verbeterd. toen ik de dealer vroeg wat er was veranderd (ik dacht brandstofsysteem) vertelde die me "andere zuigers en drijfstangen"... vond ik raar want het vermelde type blijft toch 2,5 crdi???
ik ben bang dat ze het vermogen van deze motor enkel elektronisch hebben opgevoerd en de rest van de aandrijflijn hetzelfde zou gebleven zijn.

vriendelijke groeten,
bart

bert bulex

Geplaatst door bert bulex (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jordy Bakx (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Ik ben verkoper bij een Kia dealer in het Zuiden. (Jo Ten Oever BV in Nuth)
Het verschil tussen het oude en het nieuwe model Sorento is dat het nieuwe model een zgn. Variabel Geometrische Turbo (in de prijslijsten dus als VGT) heeft meegekregen. Dit resulteert niet alleen in een meer soepele motor maar in een flinke vermogensstijging.
De aandrijflijn is aangepast, echter niet met wereldschokkende dingen. Het zit hem vooral in het differentieel op de vooras dat iets minder geluid maakt als de 4wd wordt ingeschakeld.

Voor de rest is het onderstel aangepast. Het is een stukje Europeser (lees: minder deinig) gemaakt. Hij ligt wat stabieler op de weg. Echter moet ik erbij zeggen dat tenzij je in het vorige model heel wat km´s gemaakt heb je het niet echt zult merken.
Op het gebied van interieur zijn er ook behoorlijk wat wijzigingen, de afwerking is er nog meer op vooruit gegaan en het interieur heeft een chiquere uitstraling. Daarnaast is de uitrusting wat uitgebreider.


Succes met je keuze!


Groeten Jordy

Ruiters (0), 16 jaar geleden

Hallo Bert,

Mijn vader heeft een Sorento automaat 2.5 Crdi uit februari 2003. Betreft een EX-luxe, de meest aangeklede versie. Tot op heden geen problemen met deze auto gekend. Mijn vader rijdt betrekkelijk veel en de km-stand is dan ook bijna 200.000 km. Dit alles zonder mankementen en gewoon regulier onderhoud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.