Kia Picanto : acculamp brandt niet en dynamo laadt niet bij

Beste mensen,

geconstateerd bij een kia picanto van 2004 dat de dynamo niet meer bij laadt nadat tijdens rijden allerlei lampjes gingen branden en de verlichting wegviel.
wat ik gelijk heb gecontroleerd is of dat het acculampje brandt op het dashboard bij contact aan dit is helaas niet het geval.
wat ik heb gemeten is dat de beide draden op de dynamo stekker aan massa liggen behalve de b+ uiteraard deze ligt zonder weerstand aan de pluspool.
misschien dat iemand mij aan een bedradingsschema van het laadsysteem van deze auto kan helpen ?
ik verdenk zelf de dynamo maar om het zeker te weten zou het fijn zijn.

Met vriendelijke groet Lennart

lennart1585

Geplaatst door lennart1585 PRO , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

atte PRO, 5 jaar geleden

Er zit in de zekeringhouder onder de motorkap een 100 A zekering waarover de dynamo op de accu is aangesloten. Is deze nog in orde? Als het laadstroomlampje - zoals bij meer auto's - in het laadstroomcircuit is opgenomen kan een defect lampje ook voor storing (niet laden) zorgen.

lennart1585 PRO, 5 jaar geleden

Dynamo laten testen door bedrijf die hierin is gespecialiseerd en de dynamo bleek defect zoals ik zelf al gedacht had. Ruildynamo gemonteerd en alles werkt weer normaal ook het lampje van de accu gaat weer aan bij contact aan en na het starten weer uit.

Gr Lennart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!