Kia PICANTO,SA: Ruitenwissers en centrale vergrendeling zeer zwak

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 48

Ik heb bij een Kia Picanto van 2005 een probleem met zowel de ruitenwissers voor als de centrale deurvergrendeling. Beiden lijken te willen functioneren maar hebben te weinig kracht om de sloten/ruitenwissers normaal te laten bewegen. Volgens de informatie die ik al heb gevonden worden beide functies bediend door een BCM (Body Control Module) en bijbehorend relais. Wat ik echter niet kan terugvinden is waar deze onderdelen zich precies bevinden. Mijn eerste gedachten gaan uit naar een slechte massaverbinding o.i.d. die dooe beide functies gebruikt wordt maar ik weet niet waar ik deze moet zoeken. In de motorruimte en onder het stuur bevinden zich blokken met zekeringen en relais maar hier kan ik deze functies niet terugvinden (de zekeringen wel, maar de betreffende bediening/relais niet). De betreffende zekeringen zijn uiteraard heel. Er word gesproken over het verwijderen van een "crash pad" om bij de BCM te komen. Wat wordt hier precies mee bedoeld? Als er iemand nog ideeën heeft over waar ik dit probleem zou moeten zoeken, heel graag!

ToTheBone

Geplaatst door ToTheBone (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jqs carservice (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt. Alleen bij mij stopte alles ermee, ruitenwisser, verwarming, verlichting voor. Het had te maken met een verbrand contact op de stekker van het contactslot.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groeten
Jolan

    Bij mijn picanto is het net anders om als de auto van de contact af is werkt alles zo als ruitenwissers,ramen,koplampen en de aanjager ventilator werkt ook als je deze vergeet uit te zetten is de accu zo leeg. - birdman (0), 2 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.