Kia Carens 2007: Doorzakken van achtervering

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0CRDI

Sinds mei heb ik een nieuw model Carens, uitgerust met een vaste trekhaak van Kia .Ben zeer tevreden over deze auto,ben in juli naar Portugal geweest voor een comfortabele rondrit van 6500 km met niet overdreven bagage.
(Ik en mijn vrouw met een lichtgewicht tentje en wat kleren). Toen we met lage snelheid over een kleine drempel reden van een parkeerplaats sloeg de achtervering door zodat de plaat waarop de stekker van de trekhaak bevestigd was op de grond sloeg. Gevolg , de plaat helemaal verbogen. Dit is tijdens de reis nog 2 maal gebeurd. Terug thuis reed ik met 6 personen zonder bagage de auto zeer langzaam van mijn oprit ,en toen sloeg de vering helemaal door met een enorme klap. De stekkerdoos ziet er niet meer uit.
Ben naar de garage geweest , daar hebben ze de schokdempers en vering nagemeten en konden volgens hen geen fout vinden. Enkel stond de auto onbeladen 3 cm lager dan een nieuw showroommodel. Dit zou normaal zijn volgens mijn garage voor auto's met een trekhaak.
Persoonlijk denk ik dat dit meer een designfout is, ik ben benieuwd wanneer ik mijn caravan aan deze trekhaak koppel wat er dan gaat gebeuren.
Nog eens extra 70 kg gewicht op de bol, ik vrees dat ik bij elke snelheidremmer de grond ga raken !
Momenteel heeft de auto 10000 km gereden, en ik vraag mij af of er misschien nog mensen zijn die dit fenomeen meegemaakt hebben ?

Willycarens

Geplaatst door Willycarens , lid sinds 15 jaar geleden

6 Reacties

Petje57 PRO, 15 jaar geleden

Wellicht zijn loadadjusters ( schokbrekers met hulpveren) of versterkte spiraalveren een deugdelijke oplossing.
Sommige merken zijn van huis uit nu eenmaal soepelder afgeveerd dan andere. Hoeft dus geen designfout te zijn.
Dan wat betreft de kogeldruk: 70 kg is een maximum, geen verplichting.........Dus even opletten hoe je de caravan bepakt.


Gr.

arie549 PRO, 15 jaar geleden

hulpveren oftwel loadjusters zijn bij belading indd prima alternatieven, het doorhangen/doorslaan behoort dan absoluut tot het verleden...nadeel is echter met een lege auto gaat deze nogal springen/stuiteren...en gaat met het kontje ietsje hoger staan..

alles heb zijn voor en nadeel......

Petje57 PRO, 15 jaar geleden

[quote=arie549]..nadeel is echter met een lege auto gaat deze nogal springen/stuiteren...en gaat met het kontje ietsje hoger staan........[/quote]
Inderdaad, maar dit is weer gedeeltelijk te voorkomen met progressief werkende veren......

Gr.

Willycarens, 15 jaar geleden

Bestaan er al hulp of progressieve veren voor deze auto ?

Petje57 PRO, 15 jaar geleden

Ja, MAD levert in ieder geval versterkte veren.
Deze zijn leverbaar via dealer of goede automaterialenzaak.

Gr.

arie549 PRO, 15 jaar geleden

WWW.CARSUPPORT.NL zijn even goed...alleen iets voordeliger dan m.a.d.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Carens of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.