Kia Joice: Een fortuin voor een uitlaat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal. Al een tijdje rijden we vrolijk rond in onze Kia Joice. Dure auto in wegenbelasting en brandstof, maar we hebben het er voor over voor ons gezin met om toerbeurt 5 kinderen.

Nu is een aantal weken de 'power' uit het optrekken verdwenen. De dealer heeft zijn oordeel hier al over geveld. Het gaat om zwaar vervuilde katalysatoren. Het komt er nu op neer dat we de hele uitlaat kunnen vervangen. Dit gaat ons een goede 1600 euro kosten.

Ik ben natuurlijk enorm geschrokken van dit bedrag. Kwik Fit en andere clubs lijken ons niet te kunnen helpen omdat de uitlaat van de Joice alleen maar te krijgen is bij de dealer..

We hebben al wat zoekers lopen bij onderdelensites, maar ik heb weinig hoop.

.. weet iemand raad?

Peter036

Geplaatst door Peter036 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Joice? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

als de katalysator dicht zitten(je schrijft niet of dit ineens gebeurde )kan je als ze toch vervangen moeten worden ze ens leeghalen en kijken of dat verbetering geeft

Peter036 (0), 15 jaar geleden

Helaas, dat is ook geprobeert, maar haalde niets uit. Het probleem is overigens langzaam aan ontstaan, maar sneller verergert.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Tja, je rijdt Kia of niet.........

Je hebt er "nooit" wat mee, maar ALS je er wat mee hebt, heb je (eerder dan in de Staatsloterij) de hoofdprijs.......

Afschrijven per verreden kilometer, dat verzacht de pijn uiteindelijk wel weer.

Gr. paul

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

als het leeghalen van de kat geen effect heeft dan zit er toch ergens anders een probleem dan in een verstopte uitlaat/kat

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Heeft deze Joice 1 of 2 katalysatoren? Van deze auto's is bekend dat de voorste (1e) kat (zit onderaan het uitlaatspruitstuk) regelmatig kapot gaat, wat vermogensverlies kan opleveren. De 2e kat heb ik nog nooit kapot gezien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Joice of stel zelf een nieuwe vraag.