Kia Ceed: Hulpveren plaatsen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,6

Hallo.

Ik ben van plan om bij deze wagen de achterveren te vervangen door een paar zwaardere. Dit in verband met een caravan die hij mee moet nemen. Nu zakt de auto door en raakt soms de verkeerdrempels.

De hulveerleverancier heeft ze in zijn programma. Mijn vraag is; breng ik geen remdrukbegrenzer in de war of moet daar wat aan vervangen of afgesteld worden?

Heeft deze moderne auto een koerscontrolesysteem tegen uitbreken of zo dat ook van slag kan raken? Uw tips en adviezen worden gaarne tegemoet gezien.

Vriendelijk dank.

Han.

Han.

Geplaatst door Han. (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Ceed? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Door de hulpveer staat de auto in onbelaste stand wat hoger. De achterremmen zullen daardoor een kleiner deel van de totale remkrachten voor hun rekening nemen. Echter de verhouding was toch al ongeveer 75 % voor en 25% achter. Als er een niet geremde aanhanger achter komt zul je kunnen stellen.
De caravan echter zal voor zijn eigen beremming zorgen.

Het grote risico wat je gaat lopen door te stellen is. Te veel remkracht op de achterwielen in onbelaste toestand met de kans op blokkeren.(uitbreken)

Ondanks de hulpveren is de kogeldruk heel belangrijk. Deze mag niet te laag of te hoog zijn. (Wegen met een personenweegschaal) in de juiste stand.

Han. (0), 10 jaar geleden

Hallo de webmaster herinnert me dat ik de oplossing moet geven.

Zonder verdere verandering hebben we zwaardere veren aangeschaft (MAD) en de bestaande achterveren vervangen. Volgens diverse adviezen hebben we verder niets verandert. En het caravan rijden gaat heel goed.

Sorry voor het lange wachten! Han.

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Info voor de Belgische lezers: de wagen zal met zulke veren afgekeurd worden op de jaarlijkse keuring. Ook met de MAD veren.
Met deze fabrikant en de technische keuring heb ik persoonlijk kontakt gehad ivm plaatsen van deze veren op een Hyundai i30 (idem voor ceed) . Het enige wat je eventueel kan doen is ze zwart schilderen en hopen dat ze het op de keuring niet opmerken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Ceed of stel zelf een nieuwe vraag.