Kia Picanto 2009: Inhoudende / Haperende Kia Picanto 1.1

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: G4HG, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 48

Beste forumleden,

Mijn Kia Picanto is onderhoud bij de dealer. Sinds korte tijd doet zich iets heel vervelends voor. Wanneer het vochtig c.q. nat weer is, gaat de motor haperen / inhouden als je bijvoorbeeld op de snelweg rijdt. Het motormanagement lampje gaat dan knipperen. Het voelt alsof de motor dan op 3 ipv 4 cilinders loopt. Wat kan dat zijn?

Wanneer de motor weer afgezet wordt en opnieuw gestart wordt is het weer over. Soms voor een langere tijd, maar soms is het direct weer terug.

Wat kan hier aan de hand zijn?

Dank alvast voor de reacties!

mrdigitalis

Geplaatst door mrdigitalis (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 1 jaar geleden

Laat de motor lopen in het donker en open de motorkap en spuit je bougiekabels eens in met water , plantenspuit werkt goed , als je dan vonken ziet overspringen en de motor gaat beroerd lopen heb je de oorzaak gevonden.

mrdigitalis (0), 1 jaar geleden

@kaleido 1 PRO
Heb dit zojuist geprobeerd, maar hij geeft er niets om. Blijft gewoon normaal lopen. Heb ook de bobine zelf natgespoten. Er staat geen storingscode in het geheugen bij een check via de ODB2 stekker.
Wat ook wel raar is dat de auto en ik weet niet precies hoe lang hij dat doet, bij gewoon stationair draaien, de motor even over lijkt te slaan. Hij loopt dan voor 1 seconde sneller en dan weer rustig. Dit zie je ook terug op de toerenteller.
Zijn er nog meer onderdelen die niet zo goed tegen water kunnen? Het treedt heel vaak op bij regen en sneeuwval.

harry4203 (315) PRO, 1 jaar geleden

Je kunt eens kijken wanneer de klacht zich voordoet of het luchtfilter nat is op dat moment. Heel soms gebeurt het wel eens dat de motor water aan kan zuigen als het regent. door een niet goed gemonteerde pijp/slang in het aanvoergedeelte naat het filter bv.

mrdigitalis (0), 1 jaar geleden

@harry4203 Goedenavond, ik heb dit gechecked en alles ziet er netjes aangesloten uit en het luchtfilter is kurkdroog. Ben vanmiddag naar de autowasplaats gereden en lekker alles natgespoten en dan kan ik de situatie niet nabootsen.
Ik denk dat ik mijn OBD2 reader gewoon maar aansluit als ik ga rijden om een storingscode op te kunnen vangen als het optreedt tijdens het rijden.

harry4203 (315) PRO, 1 jaar geleden

Kun je proberen, je kunt ook eens een paar keer een brandstofreiniger toevoegen na t tanken om te proberen. Anders zou ik toch op de gok de bougiekabels vervangen als t probleem blijft en je niks kunt vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.