Kia Picanto: Kia Picanto (20.000km) met uitgelopen krukas

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Deze week heb ik helaas mijn Kia Picanto 1.0 september 2004 met 20.000 km, die ik van mijn schoonouders overgenomen heb, naar de garage moeten brengen omdat ik een vreemd geluid hoorde tijdens het rijden. Gisteren de Kia garage gebeld waar mij verteld werd dat de krukas uitgelopen is en men bij Kia NL gevraagd heeft of dit onder garantie valt. Ik moet hierover echter nog teruggebeld worden. Verder he ik eens op internet gekeken en heb bedragen van over de Eur. 2000.00 voorbij zien komen voor het vervangen van een kapotte krukas. Ik houd mijn hart dus vast. Omdat ik weinig verstand van auto's heb zou ik graag willen weten of dit eigenlijk wel mag gebeuren met een auto met zo weinig km. en die altijd door de dealer ondehouden is. Kan ik eigenlijk nog ergens reachten aan ontlenen en aanspraak maken op garantie mbt fabrikagefouten of zo ?

jantje w.

Geplaatst door jantje w. (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Jan

Wacht eerst het telefoontje af, waarschijnlijk maak je een kans dat het onder garantie wordt opgelost.

Gr. paul

jantje w. (0), 13 jaar geleden

Goed nieuws ! Kia dealer heeft met Kia NL overeenstemming bereikt en de reparatie wordt volledig vergoed.
Gr. Jan

Hans4040 (295) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

was de krukas uitgelopen of was ie gebroken? daar hebben ze wel meer last van gehad... de centrale bout was te lang,waardoor de as achter de 1e krukwang brak (voor de techneuten)

jantje w. (0), 13 jaar geleden

Krukas was niet gebroken maar uitgelopen. Wat ik wel heb begrepen is dat er wel een bout vervangen is geworden een aantal jaren geleden tijdens een kleine beurt. Hiervan is niets gezegd maar toen mijn schoonvader die aan het wachten was in de werkplaats is gaan kijken waren er diverse onderdelen uitgebouwd. Hierop de vraag van mijn schoonvader of dit wel nodig was bij een kleine beurt, waarop de monteur zei dat er een schroeg verwisseld moest worden.
Helaas geen info wat er toen precies gebeurd is.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Gekende kwaal van deze auto,was een terugroep actie voor destijds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.