Kia Pride: Kia Pride die stottert tijdens het rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 i

Hallo,

Ik heb sinds september 2010 en Kia Pride in mijn bezit. Helaas heeft hij al een tijdje kuren.
Hij stottert tijdens het rijden. Vooral als de motor langere tijd heeft gereden en hij goed warm is gelopen. Stationair loopt hij dan als een zonnetje, maar zodra je optrekt valt na ongeveer een 30 meter de snelheid terug, terwijl het toerental (zo te horen) vrijwel hetzelfde blijft. Aangezien ik geen toerentalmeter heb, kan ik dat niet met zekerheid zeggen.
Ik heb het gevoel dat hij dan "verzuipt", omdat hij dan ook benzine gebruikt als een tierelier. Als ik het gaspedaal ingedrukt hou, hoor je op een gegeven moment plofjes in de knalpijp, niet veel maar toch. Let op, ik pomp dan niet maar ik hou het gewoon ingetrapt.
Als ik dan schakel naar een hogere of lagere versnelling doet ie het een paar meter weer normaal, maar gaat dan weer inhouden en stotteren. Als ik gewoon rij en ik hoef niet te remmen of ik heb een aardige sneldheid is er niks aan de hand, maar zodra ik een bocht omga of moet stilstaan voor een stoplicht of in een file sta, begint het gezever na het optrekken. Dit houdt in dat ik heel veel vluchtstroken zie op de autobaan en dan gewoon met 40 á 50 km per uur doortuf naar de volgende afrit.
Soms vindt ie zichzelf terug en krijgt ie een "boost" van heb ik jou daar, dan wil ie opeens scheurend de hoek om.
We hebben tot nu toe vervangen:
*bougiekabels
*bougies
*verdeelkap
*oliefilter
*luchtfilter
*olie

Ik heb ergens op internet gelezen dat een vervuilde gasklephuis ook de boosdoener kan zijn, maar ik heb geen flauw idee waar ik dat ding moet vinden en hoe ik die schoon moet maken. Wel ben ik vandaag van plan om een reinigingsflesje in de tank te gooien zodat de injectoren en motor eens goed gespoeld worden. Misschien dat dat ook al helpt.

Als er iemand nog meer ideeën heeft of hetzelfde probleem heeft gehad en het opgelost heeft, hoor ik graag de oplossingen en jullie mening.

Tnx Alvast

tuinheks

Geplaatst door tuinheks (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Pride? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

tuinheks (0), 13 jaar geleden

Oh ja, harder dan die 40 á 50 km gaat hij dan ook echt niet. Hij wil zelfs nog wel langzamer rijden.

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

bekende storingen van deze motoren zijn:

slecht werkende bobines, bougiekabels, het kabeltje van de LMM en problemen met de Lamdasonde.

tuinheks (0), 13 jaar geleden

De bougiekabels zijn net nieuw. Daarna zijn de startproblemen opgehouden. Dus dat kan ik me niet voorstelen, maar ben geen automonteur.
Nou de clou: Waar zit de bobine? en hoe zie ik of er iets aan mankeert?
Kabeltje LMM? wat is dat en waar zit dat? Lamdasonde, wel van gehoord maar geen idee of ik die heb en waar die zit.
Dus als je me kan vertellen waar het zit en hoe ik het kan nakijken en/of schoonmaken of überhaupt kan oplossen hoor ik het graag van je.

Dank je voor je hulp.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

de vaccuumslangen van deze types willen nog wel eens scheuren,vooral bij de map sensor tegen het schutbord.
Map sesnor is die sesnor met 1 stekker (3 aansluitingen) en een slangetje erop.

tuinheks (0), 13 jaar geleden

Dank je wel Maarten. Ik heb inderdaad onder de motorkap gekeken en demapsensor gevonden. Het slangetje was inderdaad gescheurd precies op het "pijpje". Dit hebben we nu verholpen en nu ff afwachten of dit het probleem oplost.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

laat maar weten,ben benieuwd. Heb je ook de rest van de slangetjes gecontroleerd? op de motor willen ze ook wel eens scheuren.

tuinheks (0), 13 jaar geleden

Ja ik heb even snel alle zo duidelijk zichtbare slangetjes gezien en nagekeken en kon eigenlijk geen rare dingetjes meer vinden. Ik ga zo een aardig stukje rijden, eens kijken of het probleem is opgelost. Ik laat wat weten!!

tuinheks (0), 13 jaar geleden

Tot nu toe doet ie het en heb ik nog geen problemen gehad!!! Nu maar duimen dat het goed blijft gaan.

tuinheks (0), 13 jaar geleden

Denk dat dit topic gesoten mag orden. Kia rijdt als vanouds en stottert niet meer. Dus vacuumslangetje vervangen heeft geholpen. Ik heb aan de tank een flesje schoonmaak middel toegevoegd, nu hopen dat het verbruik nog goed gaat komen en dan weer een aantal jaar ertegenaan.

Dank je wel voor je hulp Maarten.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

Graag gedaan! veel storingsvrije kilometers!
bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Pride of stel zelf een nieuwe vraag.