Kia CEE D: Kia proceed 2008 stottert/inhouden/geen gas reactie

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4FA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 80

Hallo mensen,Ik ben in het bezit van een Kia proceed 1.4 CVVT Challenge uit bouwjaar 2008 en heb sinds n paar weken een vreemd probleem. Op de dag dat het probleem begonnen is had ik s ochtends naar mijn werk rijdend geen problemen. Toen ik s avond terug naar huis reed was mijn auto aantal keer flink aan het inhouden/stotteren. Dit probleem blijft ook nog steeds aanwezig, en soms reageert de auto niet of heel laat op het gaspedaal. Het stotteren treed met name op bij een toerental tussen 1800 en 2000 toeren en meestal bij gas constant houden en soms willekeurig.De volgende dingen zijn al nagekeken en uitgelezen:Luchtfilter en bougies vervangen.

Injectiereiniger in tank gedaan

Gasklephuis gereinigd

MAP Sensor vervangen

Distributieketting gecontroleerd.

De auto gaf na een poosje zoeken als fout aan dat hij qua brandstofmengsel te rijk staat en foutmelding op de MAP sensor. Gisteren is de MAP sensor vervangen en het probleem is minder ernstig geworden maar zeker niet weg. Tevens geeft de auto bij het uitlezen nu de foutmelding dat de auto te arm is qua brandstofmengsel.Inmiddels begin ik een beetje moedeloos te worden hier van dus ik hoop dat jullie mij er mee kunnen helpen wat het probleem kan zijn

Jerrot

Geplaatst door Jerrot , lid sinds 4 jaar geleden

9 Reacties

oldford PRO, 4 jaar geleden

Is de uitlaat (vooral het 1e deel in de buurt van de lambdasonde) gasdicht? Lekt nergens?

Is het signaal van de lambdasponde gecontroleerd?
Het kan zijn dat deze beschadigt is door het stotteren en een fout signaal geeft.
Eventueel een 4-gas meting doen en dan die meet gegevens vergelijken met de lambda signalen (zowel voor als achter de kat).

Jerrot, 4 jaar geleden

Hoi Oldford,

Ik weet dat de monteur met n camera in de uitlaat heeft gekeken, maar lekkage niet. De lambdasonde denken wij zelf inderdaad ook nog aan als boosdoener. De uitlaat zelf heeft hij volgens mij nog niet gecontroleerd.

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Wat is er nu met het mengsel aan de hand eerst te rijk dan te arm , 4 gasmeting inderdaad mee beginnen en even posten.

Jerrot, 4 jaar geleden

Kaleido,

Voor dat de monteur de MAP sensor heeft vervangen, gaf mijn auto aan bij het uitlezen dat hij te rijk was qua mengsel. Hierna kreeg ik een dag later een foutmelding van motormanagement, maar dit bleek te komen omdat de monteur andere instellingen voor het gasklephuis had ingeregeld, hierna gereset en lampje niet meer gezien.

Nu na het vervangen van de MAP sensor, gaf hij bij het uitlezen van de auto aan dat het mengsel te arm is. Tevens lijkt het stotteren van de auto weer vaker en heviger te worden. De monteur gaat er morgen weer naar kijken en waarschijnlijk lambdasonde vervangen.

Jerrot, 4 jaar geleden

[quote=oldford]Is de uitlaat (vooral het 1e deel in de buurt van de lambdasonde) gasdicht? Lekt nergens?

Is het signaal van de lambdasponde gecontroleerd?
Het kan zijn dat deze beschadigt is door het stotteren en een fout signaal geeft.
Eventueel een 4-gas meting doen en dan die meet gegevens vergelijken met de lambda signalen (zowel voor als achter de kat).[/quote]

De uitlaat is dicht dus lekt geen gas, de monteur gaat morgen de lambdasonde controleren.

Jerrot, 4 jaar geleden

De monteur heeft vandaag de lambdasonde nagekeken en 4 gassen test gedaan en hier kwam niks afwijkends uit. Resultaat kan k helaas niet posten omdat k die niet heb qua gegevens.

Bij het uitlezen bleek dat de gasklep niet verandert qua stand dus hij denkt een kapotte gasklephuis sensor of mogelijk defect in de computer.

De waarde van de gasklep bleef op dezelfde waarde hangen, de voltages qua stroom die tussen gasklephuis en computer gaan veranderen wel, dus gaan proberen een gasklepsensor proberen te vinden en die vervangen.

Rmoeliker, 2 jaar geleden

Ha jerrot,

Ik zie dat je ook problemen heb gehad met een Kia ceed
. Ik heb sinds kort ook een Kia ceed en heb dezelfde problemen. Is het probleem bij jou destijds nog verholpen? Want wellicht heb ik dan ook de oplossing voor mijn probleem gevonden.

booter PRO, 1 jaar geleden

Goedemiddag,

is hier ook een antwoord op gekomen?

    Er is hier geen reactie op gekomen. Bij mij was er een probleem met airco, te weinig airco vloeistof. Want zodra de airco aanstond ging de motor stotteren. - Rmoeliker, 1 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door booter PRO, 1 jaar geleden

Probleem gevonden. Ketting staat veel te slap en zal vervangen moeten worden. Nokkenasregeling werkte niet goed hierdoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Ceed of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.