Kia Rio: Kia Rio tankmeter geeft leeg aan..

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 16v

Beste mensen,

Ik heb een Kia Rio staan met een defecte benzinemeter. Hij hangt helemaal onderin en geeft leeg aan. Er zit voldoende brandstof in de tank. Ik heb een ouder bericht gelezen en daar hebben ze het over een zwarte draad die los kan liggen. Als ik de kap eraf haal die onder de achterbank zit zie ik een stekker zitten met 5 draadjes. Ik heb gekeken of de zwarte draad los zit maar dit is niet het geval. Zit ik op de juiste plek te zoeken of moet ik dieper de tank in?

Hoor het graag van jullie en alvast bedankt!


Met vriendelijke groet,

Roderick





[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u een nieuwe vraag retour krijgt.... Zie ook onze mededeling in uw mailbox[/b]

Rocker77

Geplaatst door Rocker77 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Harald1980 (0) PRO, 10 jaar geleden

Men bedoelt het zwarte draadje dat aan de tankvlotter zelf vast zit. Dus je zal de tankunit eruit moeten halen om het te constateren.

Rocker77 (0), 10 jaar geleden

Oke, inmiddels dus de vlotter eruit gehad maar er was geen lossen draad te vinden. Heb nog met een multimeter de vlotter eruit gehaald en doorgemeten maar deze gaf verschillende waardes aan als ik het mechanisme van de vlotter bewoog. Uiteindelijk vandaag de Kia Rio verkocht met dit euvel. Mensen waren er tevreden mee want de tank was tot de nok aan toe gevuld.

Bedankt voor de toelichting. Er kwam een slotje op deze geopende thread.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.