Kia Picanto: Lamp vervangen onmogelijk?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

Ik heb gisteren geprobeerd om de linker H4 lamp te vervangen (stadslicht/grootlicht). De ruimte tussen de zekeringbox en de lamp is zo'n 5 cm.
Deze ruimte is onvoldoende om de rubberen achterhoes ook maar vast te pakken, laat staan los te trekken.

Daarna heb ik geprobeerd de koplamp unit los te draaien, met het idee om zo de lamp te vervangen. Nadat ik de bout bovenop en aan de voorkant had losgedraaid bleek het onmogelijk om de unit eruit te halen.

Kortom; is er een trucje hiervoor of moet ik toch maar naar de dealer heen om dure arbeidsuren te betalen om een simpele lamp te vervangen?

yomarki

Geplaatst door yomarki (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 15 jaar geleden

Kennelijk is dit nou dat beroemde ingebouwde automatische auto-inruil systeem.
Vroeger was dat zo met de asbakjes: VOL? dan auto inruilen, maar nu er steeds minder mensen roken hebben de fabrikanten hun werkwijze kennelijk verlegd.

Maar er is hoop: vaak zijn andere onderdelen vrij simpel te verwijderen om zo toegang te krijgen tot het gewraakte lampje en anders zal de dealer toch wel enige vorm van "coulance" kennen?
Zit toch 3 jaar garantie op de auto? Of zijn de lampjes daarvan uitgesloten?

paulmichiel (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat staat er over in het boekje? Is de zekeringkast niet weg te klappen oid.?

Groet,
Paul

Johny Bottje (0), 15 jaar geleden

koplicht moet kompleet los gevezen worden boutjes van 10 en dan koplicht los duwen aan de achterkant is nog vast geklikt grts

alexgtr (0), 14 jaar geleden

de boutjes los los draaien en dan de koplamp van ondern beet pakken en dan een stevige ruk naar boven geven kan soms goed klem zitten
dan kan je makkelijk de lamp vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.