Kia Sportage 2010: lekkage

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4KD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Ik heb lekkage, waarschijnlijk panoramadak oorzaak. Wie kan mij helpen aan uitleg waar afwateringspijpjes uitkomen, hoe deze schoongemaakt kunnen worden

Harrie Hendriks

Geplaatst door Harrie Hendriks (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 4 jaar geleden

Als je bovenop de auto kijkt met het dak open zie je in de hoeken kleine openingen zitten , daar zitten slangetjes aan die via de A stijlen naar de paravan/binnenscherm lopen , komt wel eens voor dat de afvoer verstopt raakt, maar ook dat de slangetjes niet goed aansluiten op het dak en dan lekken.

    Alleen aan voorzijde zie ik gaatjes, maar als ik water in gootje laat lopen, loopt het over voorruit weg als er aan achterzijde ook gaatjes zitten, zijn deze niet te zien, omdat schuifdak hierboven zit als het in geopende stand staat. Wat bedoel je met paravan - Harrie Hendriks (0), 4 jaar geleden

kaleido 1 (1600) PRO, 4 jaar geleden

Hoeken schoon maken , water in de hoekjes gieten en kijken of het weg loopt , zo niet , voorzichtig met een trekveer of iets anders wat niet scherp maar wel buigzaam is voorzicht proberen door de afvoer te komen.
Paravan zelf zit niet verstopt ?

    Als er aan achterzijde van schuifdak ook kleine openingen zitten, waar komen de slangetjes dan uit?
    Ik krijg water in mijn kofferbak en de mat van achterpassagier aan bijrijderszijde wordt ook nat. - Harrie Hendriks (0), 4 jaar geleden

kaleido 1 (1600) PRO, 4 jaar geleden

Die lopen via de c stijl naar beneden komen uit in de kuip achter de bumper links en rechts.
Maar hoezo over de voorruit?

    IK heb voorzichtig water in goot van dak laten lopen, voor loopt het moeizaam het gaatje in maar vervolgens zie je het water onder kunststof, wat zit op het dak tussen hoek schuifdak en bovenzijde voorruit, uitlopen. Dus loopt over ruit naar beneden. Ik heb geprobeerd om met electrakabel het gaatje door te steken, maar kom hooguit een cm of 8. Ik zie het kunststof bewegen als ik met draad op en neer beweeg. Om afwatering te ontstoppen, zal ik van onderuit naar boven moeten steken, anders is kans groot dat slangetje losschiet bij schuifdak, lijkt me.
    Ik heb rechterzijde binnenkant van wielkast ontdaan van kunststof om uitloop te zoeken, maar hier vind ik niets. Jij zegt in kuip achter de bumper. Is dat zo zichtbaar?
    Dank voor je reactie - Harrie Hendriks (0), 4 jaar geleden

Harrie Hendriks (0), 3 jaar geleden

helaas nog geen oplossing gevonden. Nu regent het de laatste weken niet. Verwachting van volgende week is regen. Ga het opnieuw in de gaten houden. Als iemand mij kan helpen met oplossing of tekening van wateruitlopen, waar deze te vinden zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.