Kia SPORTAGE 2010: Schokken bij ontkoppelen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4KD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Ivm dichterbij huis werken afscheid genomen van mijn zeer betrouwbare diesel.

Gekozen voor de Kia sportage 2.0 163pk..hoewel t koppel enorm wennen is (voor mn gevoel heeft de auto nog geen 100pk) heb ik helaas weer n issue.

Deze kia's zouden bekend staan om soms een probleem in de versnellingsbak te hebben. De verkoper had aangegeven dat deze dat ook had maar de bak gereviseerd is en er een nieuwe koppeling set in is gegaan. Het vliegwiel zou niet vervangen zijn.

Ik heb de auto afgelopen maand steeds voor woon werk gebruikt a 10km enkele reis en dit zonder problemen. Hoewel ik m echt traag vind tenzij ik naar 5000 tpm ga(wennen diesel vs benzine??)

Vandaag een lange lange rit gemaakt van 80km maar wel 1.5 uur file. Aan het eind van de rit het volgende:

Als ik ontkoppel in de 1e 2e of 3e versnelling ZONDER gas bij teven dan gaat de motor echt mega schudden. Als ik m op laat komen voor een rotonde en laat de koppeling rustig opkomen zonder gas dan is het echt enorm schudden. Het lijkt dus of het op het aangrijppunt mega schokt. Ik merk ook dat dit aangrijppunt behoorlijk hoog in het pedaal zit.

Geef ik n beetje gas bij is er geen probleem. Ook het opschakelen tijdens t rijden geen enkel probleem. Het lijkt dus meer bij lage snelheden te spelen

Nu maak ik me meteen druk om de versnellingsbak natuurlijk. Is dit terecht of hoort dit n beetje bij deze auto?

jnunen

Geplaatst door jnunen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Zou best eens het dubbel massa vliegwiel kunnen zijn.Dat hij niet is vervangen samen met de koppeling set komt waarschijnlijk door de prijs namelijk inkoop 1100 euro.
Ferry

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Ben je er al uit
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.