Kia Rio 2012: Piepend geluid

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4LA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Hoi,

Ik heb het volgende probleem met mijn auto. Het zou fijn zijn als iemand dit herkent en weet wat het is!

Tijdens het rijden hoor ik een piepend geluid bij mijn wielen. Ik denk achter. Het geluid stopt op het moment dat ik rem of wanneer ik een snelle beweging maak met mijn stuur. Het geluid is er niet altijd en is ook niet altijd even intens.

Ik ben er al mee naar een garage (niet van Kia) geweest, maar dat helpt steeds maar voor een paar dagen. Ze hebben twee keer mijn remmen losgehaald en schoongemaakt. Maar het geluid komt steeds snel weer terug.

In het begin gebruikte ik mijn auto niet dagelijks en had ik geen last. Inmiddels gebruik ik deze auto al bijna een jaar dagelijks. Sinds ik de auto zo veel gebruik is dit ontstaan.

Lisa1994

Geplaatst door Lisa1994 , lid sinds 2 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Heeft toch met je rem te maken , de remblokjes slepen langs je schijf , dit hoort zo , maar soms is de samenstelling van je voerring dusdanig dat dit lawaai kan veroorzaken , ook het ontbreken van de trilplaatjes of lage veerspanning op de remblokjes kan dit veroorzaken , remankerplaat kan de remschijf raken door lagerspeling , je kunt er goed achter komen of het voor of achter is , als je de handrem iets aantrekt en het is weg , zit het achter , een steentje tussen schijf en remankerplaat kan dit ook veroorzaken .probeer eens ander merk remblokjes.

Hans4040 PRO, 2 maanden geleden

Als de remmen piepen moet je toch echt even kijken waarom ze piepen, dus met je neus op de remblokjes.
De remblokken zijn uitgerust met akoestische slijtagewaarschuwing; dat zijn blikken plaatjes die de remschijf raken als de blokken versleten zijn en dus gaan piepen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.