Kia Pride: Ruitenwisser is erg slecht (help)

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

De ruitenwisser van mijn Kia pride werkt erg slecht als ik op de snelweg rij boven de 100 km/uur. Dan gaat steeds mijn ruitenwisser omhoog en als het dan ook nog regent dan komt zelf de ruitenwisser tegen de rubber van de zijkant van het voorraam. soms knalt hij er bijna uit! Ik heb de ruitenwisser al zo afgesteld dat hij niet meer lager kan en zodat hij de andere ruitenwisser niet raakt want het gaat om de ruitenwisser aan de bestuurderskant. Wou graag weten hoe ik het op kan lossen. Is soms het mechanisme kapot ofzo?
Ik hoor het wel van jullie.
Alvast bedankt!
M.v.g. Wesley

proximuss

Geplaatst door proximuss (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Pride? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Kennelijk zit de ruitenwisser-arm niet goed bevestigd op het ruitenwisser-asje?
Meestal zit de ruitenwisser-arm met een moer bevestigd op de ruitenwisser-as en zijn de -as en -arm van spiebanen voorzien.
Indien de moer niet goed vastzit of de spiebanen versleten zijn, gaat de ruitenwisser een "eigen leven" leiden..

Maar ik ken zo uit mijn hoofd het systeem van de Pride niet.

proximuss (0), 17 jaar geleden

Het is opgelost had blijkbaar niet goed gekeken naar de ruiterwisser arm, de arm zit vast zeg maar met een veer en die doe je op je moer met kartels eraan, maar de bevestiging van die arm zat geponageld en die was erg lam, dus heb nu met een boutje en een moer vast gedaan en het probleem is opgelost:) BEdankt voor het posten Santa.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Pride of stel zelf een nieuwe vraag.