Lancia Kappa: BDP sensor vervangen,nog sleutel symbool??

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0ltr

Goedendag nogmaals,

Ik heb eerder geschreven omtrent de start problemen met mijn kappa 2.0ltr benz.dat men uiteindelijk het meende te kunnen vinden in de hoek van de BDP sensor, en ik zou verslag uit brengen, ook mede omdat dit forum hier (terecht) om vraagt.
-
Het probleem was dus min of meer van vandaag op morgen dat de auto dan wel,dan niet startte, in mijn ogen hoorde en zag ik niets, uiteraard ook niks aan accu gerelateerde problemen of van een bijv.startmotor.
-
Wel was ik er bijna heilig van overtuigd het normale zoem geluid bij de tank wanneer de auto op kontakt werd gezet, de benzine pomp dus, bleef uit!!
-
Na veel 5en en 6en is men toch gaan zoeken in de elektronika en de BDP sensor is vervangen, nu heb ik de auto 1 dag terug, heb hem ong.5 a 6 maal moeten starten en dan ging zonder problemen, nu werd tegen die gene die de auto heeft gehaald gezegd dat men naar een fiat dealer is geweest, men kon welleswaar de computer uit lezen maar er niet in komen om hem te "bewerken", nu is dat als leek ietwat vreemd om te horen, daar men wel aan de computer kan werken in die zin dat men er dus info uit kan halen maar meer dan ook weer niet, goed, ik weet ook veel niet, laat ik het daar maar op houden.
-
Nu is gezegd dat er nog steeds een groene of gele sleutel te zien is, ik neem dan aan op de uitlees apparatuur, want op het dashboard is niks te zien, nu is mijn vraag;is er daadwerkelijk nog een elektronisch mankement in de auto of is dit nog een symbool wat op getreden is toen de storing van bijv.een kapotte BPD sensor ontstond, en er dus gewoon nog "gereset" moet worden??
-
Hopenlijk dat iemand hier duidelijkheid in kan brengen, want een auto te besturen en iedere keer een kruisje te slaan al vorens te gaan starten maakt het geheel niet aangenamer.
-
Excusi voor het lange verhaal, maar ach, je leest het zo weg en dan is het gelijk duidelijk,toch??
-
Hartelijk dank voor vast en zeker weer goede en gerichte uitspraken.

djc

Geplaatst door djc (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Kappa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alfatec (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

In tegenstelling tot verschillende Alfa`s en Fiat`s die ook met dit systeem zijn uitgerust heeft de Kappa GEEN "sleutellampje" in de tellerunit. Bij de Kappa zit dit lampje middenop het dashboard in het nephouten randje. Ik kan het je wel dmv een foto laten zien:

http://img527.imageshack.us/img527/7898/...

Dit staat ook allemaal in het instructieboekje wat bij de auto zit beschreven, heb je die er niet meer bij??

Bij het op contact zetten brand het lampje rood als de sleutel/transponder niet gelezen wordt, defect of niet geprogrammeerd is... De startmotor draait dan wel maar de motor slaat niet aan. Als de sleutel wel geprogrammeerd is zal het lampje bij het op kontakt zetten groen gaan branden en de startmotor niet alleen draaien maar de motor ook aanslaan.

Groeten, Peter

djc (0), 14 jaar geleden

Hallo peter,

Lekkere stomme re.van mij, natuurlijk weet ik dat groene lampje bovenop te vinden, die gaat ook uit met elke sleutel die ik er bij heb wanneer ik hem op kontakt zet.
-
Nu is bij mij de bdp sensor al vervangen en gaat weldra de nokkenas positie sensor er uit, de bdp sensor heeft niks opgeleverd en ik ben ben bang de nokkenas.......ook niet, nogmaals, ik hoor op die momenten van het op kontakt zetten stomweg wel een klikje maar geen zoem geluid van ca.1,5 sec. en ik lees steeds dat een auto met een defecte nokkenas.....ook tijdens het rijden vreemd doet of zelfs af slaat.
-
Bij mijn kappa is het heel anders, wanneer deze aan slaat is het ook goed, hij rijdt 100% normaal en is ook werkelijk geen 1 keer af geslagen.
-
Daarom,ik hoor steeds meer mensen over een benzine pomp relais, of misschien wel gewoon de pomp zelf die simpel weg de ene keer functioneert en de andere keer niet, omdat hij gewoon het gehad heeft, km.st, van de auto is 220.000km.
-
Bedankt in ieder geval voor je re.ik hoop nog meer van je te vernemen.
-
Gr.dennis c.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Kappa of stel zelf een nieuwe vraag.