Lancia YPSILON: climate control motortje/actuator waar zit die?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 843A1000, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Beste forummers, van mijn Lancia Ypsilon 1.4 16V (type 843) met climate control werkt aan de passagierszijde de instelling voeten,midden ,voorruit niet meer. De instelling blijft staan op midden. Mijn vermoeden is dat het stelmotortje niet werkt. Het is of kapot of heeft een los contact. Nu is mijn vraag waar zit dat motortje en hoe kom ik daar bij?

Jean5231

Geplaatst door Jean5231 , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

Jean5231, 6 jaar geleden

Gedeeltelijk opgelost. Een middagje sleutelen om het dashboard er uit te halen en zo kon ik bij het motortje komen. Na er wat aan gerommeld te hebben deed hij het weer. Een 10 tal keer laten werken om zeker te weten dat hij het blijft doen. De boel weer dicht gebouwd. Ik had op het fiat forum gelezen dat dan de instellingen gereset moeten worden door tegelijk de knoppen "auto"en "mono" ingedrukt te houden tot alles op 0 staat. Dit ging goed, alleen blijft nu aan de bestuurderskant op de display de ingestelde temperatuur knipperen . Met zoeken op het internet heb ik hiervoor geen oplossing gevonden. Iemand een idee? Ik zal er een nieuw probleem van maken op dit forum.

Siem Bijman PRO, 6 jaar geleden

Jaen, ik zou in eerste instantie de stekkerverbindingen nog eens goed controleren want als dit voor dat je het dashboard had losgehaald niet het geval was, is dat een mogelijke oorzaak.

Jean5231, 6 jaar geleden

Dank voor je reactie Siem.
Nadat ik de boel weer dicht gebouwd heb functioneerde alles goed. Pas na het resetten is de display gaan knipperen aan de bestuurderskant. Het lijkt daarom niet waarschijnlijk dat er een onderbroken verbinding is . Ik denk dat ik iets verkeerd heb gedaan bij het resetten, maar kan hierover niets vinden.
Verder gaan in mijn andere threat?

Jean5231, 6 jaar geleden

``

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.