Lancia Kappa: div problemen na vervangen motorcomputer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 20k

Div problemen na vervangen motorcomputer, na koudstart blijft laadstroomcontrole lampje 5 sec branden, motor loopt dan gevoelsmatig op 4 cylinders ( geen foutmelding ) alle vacuumslangen zijn goed, L.M.M. geeft ook geen problemen evenals de Hall sensor.( B.D.P sensor ).
Na 15 sec valt stationair toerental terug / motor slaat af. na 5 sec doorstarten slaat de motor weer aan en kan er weer gewoon gereden worden.
Alle bovengenoemde problemen zijn dan ook weg, geen opgeslagen foutcode aanwezig.
Volgens de garage is de juiste softwear geladen met de bijbehorende parameters.

De problemen worden volgens de garage veroorzaakt door het falen van de startonderbreker. ( ik heb de garage niet medegedeeld dat de startonderbreker vorig jaar al gedemonteerd ) wat dus ook niet het probleem kan zijn.

Naar mijn mening heeft de betreffende garage een fout gemaakt dat zij niet willen erkennen, cq dat de juiste kennis voor dit probleem bij de monteurs ontbreekt.

mijn vraag is wie wel weet wat dit probleem veroorzaakt.

B.V.D.

billy beun

Geplaatst door billy beun (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Kappa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Okay, nou wil ik eigenlijk wel weten waarom de computer vervangen is, en waarom je de garage niet verteld hebt dat de startonderbreker er uit is gehaald als zij zeggen dat het daar aan ligt. Je zou zeggen dat inderdaad de startonderbreker de brandstoftoevoer even afschakeld, en na nog eens starten hem dan toch door laat lopen. Zij hebben dat ook ontdekt, maar begrijpen niet wat er misgaat omdat de startonderbreker er niet meer is. Of zij hebben ontdekt dat "een beun" die onderbreker eraf heeft gesloopt en denken van : zoek het maar uit, wij hebben ons best gedaan.

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Kappa of stel zelf een nieuwe vraag.