Lancia Ypsilon: Electronia, achterruitenwisser/achterruitverwarming/verlichting

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hoi,

Ik heb een raar verschijnsel met mijn achteruitverwarming, achteruitenwisser en verlichting.

- Als ik mijn verlichting aanzet gaat ook de achterruittenwisser (deze heb ik nu ontkoppeld) en mijn achterruitverwarming aan
- Als ik mijn acherruitenwisser aan zet gaat ook mijn achterruitverwarming aan
- Als ik mijn achteruitverwarming aan zet gaat ook mijn achterruitenwisser aan

Heeft iemand ervaring met dit probleem?

Dit probleem heb ik al een tijd, maar nu denk ik dat het ook effect heeft op het opladen van mijn accu. Ik heb namelijk wat startproblemen gehad. Ik denk dat dat komt omdat de accu niet voldoende kan opladen want er wordt steeds maar een klein stukje mee gereden, maar ik denk dat de spookverschijnselen er ook iets mee te maken hebben dus wil ik die zsm verhelpen!

Ik hoor graag van iemand!

MvG,

Bouke Luyten

Bouke Luyten

Geplaatst door Bouke Luyten (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Alles zit in de achterklep, Ik denk aan een draadbreuk. Meestal in het bewegende stuk van de bundel.

chevron1617 (0), 12 jaar geleden

Lijkt op een massaprobleem - als de massa (aarding) van de achterklep onderbroken is door (zoals al gezegd) een draadbreuk of een verroeste aansluiting zoekt de stroom een andere weg, die dan via het circuit van een ander onderdeel loopt.
Dit effect zie je ook als een achterlicht van een auto geen massa heeft, dan wordt het een kerstboom - alles gaat met elkaar mee aan en uit.

Bouke Luyten (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de mogelijke oplossingen.

Het probleem heb ik niet kunnen verhelpen, uiteindelijk maakte de auto ook nog ergens massa en is hij er nu om onduidelijke reden mee opgehouden.

Helaas heb ik de auto moeten afschrijven.

MvG,

Bouke

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.