Lancia Phedra: Elektrische deurvergrendeling werkt niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Sinds gisteren werkt de elektrische deurvergrendeling niet meer.
De schuifdeuren sluiten niet meer op het moment dat de knop van de afstandbediening wordt gebruikt, maar ook niet als de knoppen binnen in de auto worden gebruikt.
De schuifdeuren sluiten nog wel handmatig. Dus als je de deurklink naar je toe trekt en een schuifbeweging maakt dan doet ie de rest wel automatisch.
Als de knop voor het vergrendelen van de gehele auto wordt ingedrukt van de afstandsbediening dan gaan de knipperlichten wel snel achter elkaar knipperen, maar de buitenspeigels klappen niet in en de deuren gaan ook niet opslot.
Alle deuren moeten afzonderlijk opslot worden gedraaid, want als je de deur van de bestuurder opslot draait dan blijven alle andere deuren gewoon open (wat ik vreemd vind).
Schuifdeuren zet ik opslot door de slotpin in te drukken en het ontgrendelen moet dan via de deurklink aan de binnenzijde van de schuifdeur.

Ik vind het een vreemde situatie omdat de auto wel reageert op het signaal uit de afstandsbediening op het moment dat je de knop voor het sluiten drukt. De knipperlichten branden, maar gaat niet op slot. Volgens mij kan het dan niet aan de code van sleutel liggen, want met de reserve sleutel is het precies hetzelfde.

Kan het een zekering zijn?
Of is er echt iets defect? zo ja? Kan ik het dan zelf makkelijk maken?
Heb net een maand een gloednieuwe accu erin zitten.
Auto start perfect. Radio, ramen en spiegels stellen werkt ook nog allemaal perfect.

Heeft iemand hier ervaring mee of ideeën? En hoe heb je dit kunnen oplossen?

Ik hoor het graag.

Koning Seat

Geplaatst door Koning Seat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Phedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Alle zekeringen heel? Is dit begonnen na het plaatsen van de nieuwe accu? Anders eens (laten) uitlezen, lijkt of de comfortschakelcomputer het sluitsignaal niet verstuurd

Koning Seat (0), 11 jaar geleden

@DNS Car Solutions. Zekeringen heb ik nog niet nagekeken. Ga ik morgen even controleren. Het is niet begonnen met het plaatsen van een andere accu. De accu heb ik in december vervangen. Waar kan ik de comfortschakelcomputer vinden? En stel dat deze defect zou zijn is deze dan te reparen of moet er gelijk een nieuwe geplaatst worden.
Is dat een dure gelegenheid? Ik hoop zelf op een zekering. Ik geef morgen een update.

Koning Seat (0), 11 jaar geleden

Heb de zekeringen nagekeken en zijn volgens mij allemaal ok. Ga van de week even een afspraak maken bij de garage voor het uitlezen van de auto.

Koning Seat (0), 11 jaar geleden

Nog even een update.
Ben gisteren bij de garage geweest ( een onafhankelijke Bovag garage) en ze hebben alle drie de zekeringkastjes nagekeken.
Er was een zekering kapaot, maar deze was van de aansteker aansluiting onder de bestuurdersstoel.
Tevens hebben ze de auto uitgelezen. Er zijn geen foutcodes naar boven gekomen.
Vanuit de computer habben ze ook een signaal gestuurd om de deuren te vergrendelen en dat deed ie gewooon.
Mijn inziens is dan een onvanger/zender defect.
Kan dat kloppen?
Nu zend de computer rechtstreeks het signaal naar de deuren (denk ik). De garagehouder weet niet wat het is en gaat een volledig stroomschema opvragen.
Heeft iemand een idee wat het kan zijn? Waar kan ik zoeken? Is het makkelijk zelf te verhelpen/monteren?

Ik hoor het graag.

Koning Seat (0), 11 jaar geleden

Bij de garage opgelost. Monteur heeft wel lang moeten zoeken en is bij een kastje gekomen waarvan de + en - tegen elkaar hebben gehouden en daardoor weer is gereset. Was gelukkig niets defect.

Geert_W (0), 11 jaar geleden

Is het mogelik om mij naam en telefoonnr van desbetreffende Garage te geven?..Ik heb een mooie Lancia Phedra uit 2003 methetzelfde probleem...
grt Geert W

Geert_W (0), 10 jaar geleden

Probleem met de afstandbediening deuren opgelost..Na een Reset(min pool van de accu afgehaald) werkte alles weer spontaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Phedra of stel zelf een nieuwe vraag.