Lancia Phedra: Midelste stoel 2e rij niet meer naar achter schuiven

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Sinds gisteren in het bezit van een Lancia Phedra 2.0 16v emblema.
Perfecte auto. Kan eigenlijk nog niet veel zeggen na een dag , maar goed.
Heb nu 1 probleem. En dat is dat ik mijn middelste stoel van de tweede rij niet naar achter kan schuiven. Zit geen enkele beweging in.
Zowel met de hendel aan de voorzijde van de stoel als de rode koord aan de achterzijde van de stoel. Niets laat de stoel bewegen.
Kan een stoel een lock stand hebben die ik ongedaan kan maken of is een andere mogelijkheid om deze in beweging te krijgen?
Kan in het instructieboekje niets vinden over een lock of iets dergelijks.
Hoop dat jullie een antwoord hebben op mijn probleem.

Koning Seat

Geplaatst door Koning Seat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Phedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Misschien zit er iets tussen het mechanisme...ijslollie stokje of zo...

Koning Seat (0), 11 jaar geleden

@hans4040. Zag op het eerste gezicht niets, maar zal morgen overdag eens kijken of er idd iets tussen zit. Ik hoop het maar zodat het normaal te gebruiken is. Bedankt tot zover.

kaleido 1 (1630) PRO, 11 jaar geleden

Je voelt hem al aankomen hans , het is nu de tijd van kerstballen ,oliebollen en appelflappen , ja ja
Nu voor dhr. Latui , mocht er toch niets tussen zitten , in de ontgrendeling zit wel weerstand , als je aan de hendel trekt , of voelt hij slap aan ?

Koning Seat (0), 11 jaar geleden

@kaleido 1. Vandaag even gekeken maar er zit niets in de rail. Ongrendel voelt iets slap aan.

Maar nu komt het doordat ik maar aan de hendel bleef trekken en duwen is nu een stuk plastic afgebroken van de hendel onder de stoel.

Ik wordt nu echt even niet goed, want nu weet helemaal niet meer hoe ik de stoel eruit kan krijgen.

Er moet toch een andere manier zijn.


Ik krijg hem ook niet in aktetas stand (rugleuning en zitting vouwen en dan in staande positie maar nog wel met de voorste bevestiging in de geleiding)

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Tja. seat koning met een lancia.
Dit is puur een mechanisch probleem, en zul je visueel moeten beoordelen wat er vast zit. Lastig om dit via een forum te beoordelen.
Wellicht zit er een hefboom vast of geblokkeerd. o.i.d. Niets forceren, maar eronder duiken en zien wat er loos is. En, eh.. niet wanhopen, laat er iemand die oordeelkundig is effe meekijken.

Koning Seat (0), 11 jaar geleden

Allemaal bedankt voor de tips. Ik ga er idd even rustig voor zitten en misschien even bij de Lancia dealer langs. @Ralf_Jensen. Idd even overgestapt naar een Lancia.

Koning Seat (0), 11 jaar geleden

Krijg de stoel inmiddels in aktetas stand alleen krijg ik de stoel er niet helemaal uit. Als ik achter de stoel sta dan komt de linker voorpoot los uit de rail bij ontrendeling alleen de rechter kant blijft gelocked.
Heb wat wd40 gespoten maar mag niet helpen. Iemand nog een tip voordat ik naar de garage ga voor verder onderzoek?

Koning Seat (0), 11 jaar geleden

Is opgelost door de Garage. Auto was bij de garage voor een reparatie en bij terugkomst is de stoel weer naar voor en achter te bewegen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Phedra of stel zelf een nieuwe vraag.