Lancia : koplampen moeten regelmatig vervangen worden

In mijn auto zijn regelmatig mijn koplampen defect, gemiddeld gaat een koplamp bij mij zo'n 3 maand mee.

Weet iemand hier een oorzaak voor of kan het wezen dat er aparte lampjes in moeten, ik doe er zelf normaal gesproken gewoon het H7 type lamp erin.
De rest van de lampen zijn allemaal nog perfect en gaan nu zeker al een jaar mee.

henri4481

Geplaatst door henri4481 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja het is bekend dat de h7 lampen niet erg lang meegaan kan soms wel van merk tot merk verschillen ( lampen)
ik hoorde laast van iemand met het zelfde probleem en daar hadden ze een weerstand bij de lamp gemonteerd brande dan op minder spanning , het probleem is tegenwoordig dat de dijnamo een hoge spanning afgeven en daar zijn h7 gevoelig voor
sterkte jan

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

even een aanvulling op jan,

een weerstand er tussen helpt indd, maar dan zal de lamp minder lichtopbrengst hebben. met indd een iets langere levensduur.

het veelvuldig kapot gaan van deze lampen komt nieeigenlijk niet door te veel spanning.

deze h7 lampen geven een veel grotere lichtopbrengst dan de ouderwetse h4 lamp.... maar de h7 lamp wordt stukken heter dan de h4 dat verklaart 9 van de 10 x de kortere levensduur.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

[quote=arie]even een aanvulling op jan,

een weerstand er tussen helpt indd, maar dan zal de lamp minder lichtopbrengst hebben. met indd een iets langere levensduur.

het veelvuldig kapot gaan van deze lampen komt nieeigenlijk niet door te veel spanning.

deze h7 lampen geven een veel grotere lichtopbrengst dan de ouderwetse h4 lamp.... maar de h7 lamp wordt stukken heter dan de h4 dat verklaart 9 van de 10 x de kortere levensduur.[/quote]
Mijn peugeot 406 heeft ook H7 lampen, nog nooit verwisseld na 50.000 km rijden, dus zo lang gaan ze al minimaal mee. Het zal toch ergens anders in moeten zitten

Ruud7 (0), 17 jaar geleden

Een oplossing kan zijn om de verlichting met de schakelaar uit te zetten voor je de motor afzet. En pas aanzet nadat de motor is getart. Bij veel auto's uit de Fiat stal ontstaan er pieken op de spanning bij het starten. De verlichting gaat aan en uit met het contact. Hier door gaan lampen minder lang mee. sinds ik dit simpele trucje toepas gaan mijn lampen veel langer mee. zowel van onze punto als van de Lybra.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Overig of stel zelf een nieuwe vraag.