Lancia Kappa: Motormanagement probleem Kappa

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5 cylinder 2.0

Beste autokenners,

Ik heb een Lancia Kappa uit 1996 (benzine 2.0) met 200.000 kilometer op de teller waarvan het motormanagement lampje brandt. Dit is een maand geleden begonnen (aan/uit) waarna de dealer wat kontakten heeft gereiningd en de lambda sonde heeft vervangen. Lampje was 4 dagen uit maar is weer gaan en gaat nu niet meer uit. Bij uitlezen geeft hij een fout aan in de zelfstellende parameters en in de injectiecomputer zelf. Voordat ik deze laat vervangen wil ik weten of dit het probleem wel echt is omdat deze erg duur is, schijnbaar nooit problemen geeft en een andere dealer aangeeft het probleem toch echt in de bekabeling ofzo te moeten zoeken.

Heeft iemand ervaring hiermee / tips voor mij?

Alvast bedankt!

Groet,

Peter.

kolibripeter

Geplaatst door kolibripeter (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Kappa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kolibripeter (0), 17 jaar geleden

Autokenners,

Nog wat zitten surfen (o.a. op dit forum), zoeken onder de motorkap en inderdaad een lek in luchtinlaatslang (niet de vacuumslang). Hierdoor aanzuigen van valse lucht waardoor de computer op hol slaat en zelf denkt dat hij niet meer deugt. Rolletje tape eromheen en probleem is na een paar minuten weg!

Het loont dus wel om zelf even te zoeken naar een simpele oplossing en niet direct de diagnosecomputer te geloven!

Bedankt!

Peter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Kappa of stel zelf een nieuwe vraag.