Lancia Delta: Onstekings probleem

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v turbo

De lancia is een andere motor ingekomen van fiat coupe, de motor heeft al gelopen maar ik zit nu met een onstekings probleem, als je start vonk ie niet en als je dan de sleutel laat terugkomen dan vonk die de laatste paar slagen en als je de auto op contact zet vonkt deze ook 1keer, voor dat de motor heeft gelopen hadden we het probleem ook hebben we wat gefriemeld aan de bedrading en opeens vonkte hij. Nu zitte we weer met hetzelfde probleem.
Toen de auto liep leek het erop dat hij ook veel te veel brandstof kreeg hij liep slecht en hield in en stonk naar benzine uit de uitlaat.
Het zwarte regelkasje onder de bobine hebben we al een andere van geprobeert maar dit leverde niks op.
Er is ook al een andere krukasstandsensor geprobeert
Misschien is het de bobine????
Wie kan ons helpen.

Groeten Michel

michel09

Geplaatst door michel09 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Delta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

garage van horne3459 (0) PRO, 15 jaar geleden

meet eens of je voldoende accu spanning op de hebtobder het starten ,kijk ook eens goed naar de massa verbinding van accu,chassis en motor
Maakt de ECU goed massa ?Ook op de ECU meten als je voldoende spanning hebt onder het starten.

De ECU en de fiat motor horen toch bijelkaar neem ik aan?

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Doordat het probleem tijdelijk over was na enig gefriemel aan de bedrading,is het voor mij duidelijk,dat daar een breuk of slechte verbinding zit.
Je moet dus zoeken in dat gedeelte dat je bewogen hebt.

michel09 (0), 15 jaar geleden

de bobine krijgt tijdens het starten obgever 10.5 volt dat lijkt mij voldoende, massa verbindingen zou ik wel eens wat beter kunnen controleren, ecu is niks aan gebeurt omdat de lancia en de fiatmotor zogoed als het zelfde zijn op kleine dingen na die zijn overgezet zoals bij de spruitstukken injectiebuis en karter.

michel09 (0), 15 jaar geleden

Ik heb de kabels ook al gecontroleerd maar kan zogauw niks vinden.

michel09 (0), 15 jaar geleden

Hal sensor dan???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.