Lancia Kappa: Radio doet het niet goed.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2400 cc - 5 cylinder

De radio in mijn Kappa Coupe doet het niet goed, weinig ontvangst en slecht geluid, ondanks het feit, dat het toch een wat duurdere J.V.C radio-DVD speler is. De monteur, welke hem heeft ingebouwd zegt, dat de oorzaak ligt in de achterruitantenne, waarbij de antenneversterker niet goed zou werken. Hij adviseerde een universele raam-antenne op de voorruit, maar dat doe ik eigenlijk liever niet, want de auto is nog helemaal origineel en dat wil ik eigenlijk zo houden.
Mijn vraag, waar vind ik de antenne-versterker in deze auto en zou hier nog iets aan te veranderen zijn. En, wanneer er geen andere mogelijkheid overblijft, wat is de beste antenne voor deze auto, een betere raamantenne of eventueel een ouderwetse spriet.
Wie wil mij adviseren ?

Bvd JJBorsten

jjborsten

Geplaatst door jjborsten (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Kappa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (315), 12 jaar geleden

een "ouderwetse" spriet werkt in de meeste gevallen nog het beste , alleen moet je dan een gat boren in de carrosserie op de plaats waar je hem wil hebben,
Probeer anders eerst ff een auto antenne los aan te sluiten op je radio , (dus antenne kabel in de radio en de spriet buiten de auto houden met de voet tegen een massa punt).
Als je dan wel een goed ontvangst hebt , kun je overwegen om hem te plaatsen op de plek waar je hem wil hebben.

of idd een betere raam antenne aanschaffen als de ontvangst met de "losse"spriet goed is, bij voorkeur tegen de voorruit .

jjborsten (0) PRO, 12 jaar geleden

Een en ander geprobeerd met goed resultaat, ik ga een raamantenne monteren binnen op mijn voorruit, want dat gat boren in het voorscherm vind ik toch zonde !
Bedankt voor het meedenken.
J.J.Borsten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Kappa of stel zelf een nieuwe vraag.