Lancia Kappa: remstysteem ontluchten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 5.20

Goeie morgen

Ik heb sinds gisteren een probleem met het remsysteem van mijn lancia kappa
Ik was gisteren aan het rijden toen ik merkte dat de auto zwaarder ging lopen. toen ik een plek gevonden had om te stoppen langs de weg kwam er flink wat rook bij het rechtervoorwiel vandaan. het rempendaal zat helemaal vast dus ik dacht van ik draai de ontluchtingnippel los bij dat rechtervoorwiel en probleem was weg. Maar nu gaat mijn koppelingspendaal ook raar doen en schiet niet goed meer terug , wel met de voet omhoog duwen of schiet weleens uit zijn eigen terug. Nu heb ik bij mij voor de deur het remsysteem ontlucht omdat ik best ver moest intrappen om te kunnen remmen terwijl er genoeg vloeistof in potje zat. Maar daarna een stukje testen en ik het kontact aanzetten hoorde ik bij de pendalen onder het dashboard een sissend geluid. toen het stopte was daarna mijn pendaal van de rem weer helemaal dood. dus alles ontlucht maar na moter aanzetten zoog hij volgens mij zichzelf weer vol met lucht.
Zou dat kunnen?

Mvg Ray

Gods-Devil

Geplaatst door Gods-Devil (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Kappa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

claxon (0), 12 jaar geleden

Volgens mij mankeert die booster of rembekrachtiger.Hij zuigt de hoofdpomp leeg.Dat blijven remmen duidt dan weer dat er geen speling is op het stangetje van booster naar masterpomp.De koppelingshoofdpomp krijgt ook olie van dat remolievaatje.
Zelf zou ik naar de sloop een rembekrachtiger met masterpomp erop halen en plaatsen.Het is toch een beetje veiligheid de remmen.

Gods-Devil (0), 12 jaar geleden

Hoi

Ik heb gekeken naar lekkage en kan tot nu toe niks ontdekken en heb de ontluchtings nippel van de cilinder op de versnellingsbak los gedraaid en kwam erg veel lucht uit en geen vloeistof maar wel de koppeling helemaal dood nu. en remmen gaat nu strakker. als je met de koppelingspendaal pompt ( met de hand want hij kom niet vanzelf terug) kom er veel lucht uit de koppelcilinder op de bak en merkte ook dat daar best wel wat troep mee kwam.

zou het die mischien zijn die kapot is?

mvg Ray

Gods-Devil (0), 12 jaar geleden

Ik heb het probleem gevonden. het had niks met de HRC en HKC te maken. moet de leidingen van het systeem doorpompen met nieuwe remolie want er schijnt ontzettend veel vocht in het systeem te zitten en dan moet het opgelost zijn

thnx voor reacties

Hans4040 (285) PRO, 12 jaar geleden

Remvloeistof moet elke 2 jaar vervangen worden en zo ook de koppeling hierin meenemen...

mvg,
Hans.

Gods-Devil (0), 12 jaar geleden

Hoi

Ja ik weet het maar heb de auto nog nite zo lang en weet eigenlijk niet het onderhoudsverleden van de wagen terwijl hij psa een beurt gehad heb en nieuwe apk erop.

maar komt allemaal wel weer goed

thnx nogmaals
mvg Ray

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Kappa of stel zelf een nieuwe vraag.