Lancia Y: Ypsilon start niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Collegae,

Heb hier een probleem met een Lancia Y, vorige week is de koppeling van deze auto vervangen en een aantal dagen erna heeft de auto startproblemen.
Het begon met een storing op het dashboard waarbij de toerenteller ineens op 8000 toeren bleef staan. Toen de klant auto bij thuiskomst had uitgezet wilde
deze daarna niet meer starten. Ben er toen heen gereden en heb de -pool van de accu losgehaald en weer vastgezet en de auto startte weer.
Twee dagen later weer hetzelfde probleem, alleen reageert de auto niet meer op het los halen van de accupool. Als de auto op contact gezet wordt hoor je het hoofdrelais
een klikkend geluid maken als een clignoteur, lampjes op dashboard knipperen mee..... als je vervolgens contactsleutel omdraait hoor je dat de brandstofpomp
gaat draaien, maar de startmotor geeft geen enkele reactie en blijkt na meting niet te worden aangestuurd. ANWB is bij de auto geweest en komt tot de conclusie dat het hoofdrelais stuk is. Dit ging er bij mij niet in, het hoofdrelais is vervangen maar de storing blijft (zoals verwacht) het lijkt mij meer een massa probleem te zijn. De massa aan het chassis is schoongemaakt maar dit biedt geen soelaas. Heeft deze auto nog ergens verscholen massapunten? Of heeft iemand een goede tip in welke richting deze vage storing te zoeken??

Alvast bedankt,

Groet, Pieter

Don Pedro

Geplaatst door Don Pedro , lid sinds 13 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Alle bekabeling controleren , die bij de reparatie los is geweest , en misschien niet goed vast zit.
Accu is wel goed , voldoende spanning ?

Don Pedro, 8 jaar geleden

Hallo Ferrie,

Enige bekabeling die los is geweest is massakabel en
De stekker voor het snelheidssignaal en achteruitrijlichten.
Deze zijn corrosievrij en zitten juist in elkaar. Toch bedankt
Voor het meedenken.

Groet, Pieter

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Even meten waar het signaal stokt vanaf je contactslot 15 naar je startmotor , het stekkertje van het dunne draadje op de startmotor is inwendig niet weg geoxideerd?
Lijkt me toch een hoofdspanningsprobleem , gezien het ratelen en knipperen , spanning/massa valt weg.
Accu is in orde , ook de klem aansluitingen? had ik nog geen antwoord op gehad.

Don Pedro, 7 jaar geleden

Hallo Ferrie,

Probleem is reeds opgelost. Massakabel op de bak (was niet los geweest) maakte niet goed contact. Deze schoongemaakt en goed vastgezet en de problemen waren verdwenen.

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Bedankt voor de feedback , prettige feestdagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.