Land Rover Discovery: auto overleden?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: v8

We hebben sinds 4 maanden een discovery en hebben alleen maar problemen. Tot nu toe zelf op kunnen lossen maar nu lijkt het toch gedaan...
We wonen in het hete Arizona, niet goed voor een MOTOR DIE NA 20 MINUTEN HEET LOPPT. Van alles geprobeerd en nagekeken, koelvloeistof, heavy duty oil er bij (motor maakt na 5 minuten rijden een flink TIKKEND GELUID) ook de bougies nagekeken omdat hij ook telkens DREIGT AF TE SLAAN en ook VAAK NIET AAN WIL SLAAN. Zekeringen nagekeken dat leek te helpen voor het weer aanslaan van de motor maar helaas, dit was het ook niet. Nu is er onder de auto tijdens het stationair draaien iets kapot gegaan waardoor er een PLOFFEND GELUID onder vandaan komt en het STINKT NAAR UITLAATGASSEN....

Wie heeft de oplossing, we zijn onderhand doodziek van die auto, hier kan je niet zonder ;(

kiyu

Geplaatst door kiyu (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je uitlaat nu lek is. Eerst maar eens op een brug zetten en uitlaat kontroleren.
Een lekke uitlaat kan het signaal van de lambdasonde verstoren en dan loopt de motor ook niet goed.

kiyu (0), 13 jaar geleden

ok, maar de motor loopt al langer (een paar maanden)niet goed. De uitlaat is nu afgelopen week pas kapot gegaan....heeft het dan toch met die uitlaat te maken?

De motor deed het de ene keer goed, trok goed op alles liep keurig stationair en de volgende dag kon zomaar ineens bij het starten flink toeren maken en bij het wegrijden leek hij telkens af te slaan. Telkens als je opnieuw gas gaf dreigde hij af te slaan. Dan zetten we hem uit en dan startte hij weer niet. Na van alles nagekeken te hebben en losgedraaid te hebben deed hij het weer. We dachten eerst dat de motor af moest koelen (omdat hij `t dan wel weer deed) maar dat bleek het ook niet te zijn.

Daarbij dat zwaar tikkende geluid in de motor als de motor warm loopt.....wat kan het nog meer zijn???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery of stel zelf een nieuwe vraag.