Land Rover Discovery: Heet lopende motor Discovery Aigle 1996

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: MAN

Kan iemand mij helpen.
Als ik een kwartiertje rijd staat de temperatuurmeter netjes iets onder het midden. Dan plotseling binnen 1 minuut knalt de temperatuurmeter omhoog tegen het rode streepje aan dus zet ik de motor af.
Omdat al geruime tijd een kleine olie of koelvloeistof lekkage waar te nemen is (wat je dagelijks ziet liggen) dacht ik aan koelvloeistof lekkage en inderdaad door dit plotselinge heetloop probleem zag ik een lekkage in de druk tankje. Er moest ook overdreven vaak koelvloeistof bijgevuld worden. Dit tankje heb ik zojuist vernieuwd maar het probleem is niet verholpen.

Wie kan mij verder helpen??

alexander de eerste

Geplaatst door alexander de eerste (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (135) PRO, 13 jaar geleden

scheur in de kop of in het blok. Het zal kop demonteren zijn en afpersen en kijken of je iets kunt zien aan het blok.

alexander de eerste (0), 13 jaar geleden

Beste Moderator Highway,

De heetlopende motor van de landrover?? Mag ik er nog even iets over vragen.

Ik heb inmiddels de thermostaat vervangen en een lekkend drukvaatje waar de koelvloeistof in gaat.

Bij een lopende motor gaat vrijwel direct de koelvloeistof roken maar blijft koud en af en toe kotst de koelvloeistof eruit.
De themperatuur blijft ook prima.
Dit allemaal met de schroefdop van het drukvaatje af. Zodra ik mijn hand op het dopgat houdt bouwt de druk in het drukvaatje op en als ik mijn hand eraf haal kotst er weer koelvloeistof uit het vaatje. Ik kan dus de dop er niet opdraaien want dan bouwt hij zoveel druk op dat het vaatje weer zal barsten vrees ik.
Net achter de thermostaat op het huis waar de thermostaat in zit zit een kunststof schroefdop, ook die gaat lekken bij het gesloten houden van het drukvaatje.

Betekend dit misschien teveel koelvloeistof in het systeem of toch wat u al eerder schreef een scheurtje in kop of motorblok?

Dank voor uw antwoord

alexander de eerste (0), 13 jaar geleden

Laatste diagnose van de heetlopende motor.

Een gescheurde koppakking
Auto is in die staat verkocht

alexander de eerste (0), 13 jaar geleden

De Landrover is verkocht, dus probleem opgelost.
De nieuwe eigenaar heeft de auto/motor in orde gemaakt

Ik word geacht te antwoorden op de oplossingen. Dit was al gedaan op 20 juli 2010 en kan geen modes vinden mijn oproepen te verwijderen, wat gerust zou kunnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery of stel zelf een nieuwe vraag.